Training Doorvragen en Juist Interpreteren voor Technici

Problemen oplossen zonder vooroordelen of verkeerde aannamen - 1 dag

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Storingen verhelpen of oplossingen bedenken is een groot onderdeel van uw werkzaamheden. Hierbij is het belangrijk dat u weet wat het echte probleem is. In deze training leert u om informatie te krijgen door te blijven vragen en zo tot de kern door te dringen. U weet de verkregen informatie op waarde te schatten. Zo ontdekt u nieuwe mogelijkheden en kansen.

Uw resultaat

 • U luistert zonder vooroordelen of aannamen naar uw gesprekspartner
 • U past effectieve gesprekstechnieken toe om de vraag achter de vraag te achterhalen
 • U neemt het voortouw in gesprek met klanten om het probleem juist vast te stellen, kansen te benutten en te zorgen voor een win-winsituatie

Doelgroep

U bent werkzaam in de techniek en u wilt in uw dagelijkse werkzaamheden gesprekken voeren met minder misverstanden en meer resultaat. U wilt graag beter luisteren en beter begrijpen wat het probleem is en wat het doel is van de ander.

Aanpak

De training is ontwikkeld voor en door technici. U volgt de training met andere medewerkers uit de techniek. De training is gericht op uw persoonlijke doelen. Op basis van een intake wordt het programma specifiek voor u ingericht. Daarnaast is ervarend leren in deze training belangrijk: leren door te doen. U gaat aan de slag met gesprekstechnieken en luistervaardigheden om goed te luisteren naar wat iemand zegt. U leert om door te vragen tot iets duidelijk is in plaats van aan de slag te gaan met uw eigen veronderstellingen. U komt zo tot het echte probleem en kunt dit sneller en blijvend oplossen. Daarnaast leert u ook om nieuwe kansen en mogelijkheden te zien bij klanten en overtuigend advies te geven over de voordelen ervan.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Gesprekstechnieken

 • Vraagtechnieken en samenvatten
 • Luistervaardigheden ontwikkelen

Schakelen op gespreksniveau

 • Herkennen van communicatieniveaus
 • Schakelen tussen de niveaus

Veronderstellingen

 • Controlevragen stellen
 • Open staan voor andere mogelijkheden dan u in eerste instantie denkt

Persoonlijk actieplan

 • Persoonlijk ontwikkelplan
 • Vastleggen ontwikkelstappen
 • Persoonlijk actieplan

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Doorvragen en Juist Interpreteren'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

 • 19 december 2019
 • 28 februari 2020
 • 14 april 2020
 • 17 juni 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 610,50

Trainingsmateriaal: € 30,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Training Doorvragen en Juist Interpreteren voor Technici

Problemen oplossen zonder vooroordelen of verkeerde aannamen - 1 dag

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.