Menu

Mail door

Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Certificeringsprogramma PRINCE2®

Internationaal erkende projectmanagementtrainingen inclusief examens - 2 maanden

Certificeringsprogramma PRINCE2®

Internationaal erkende projectmanagementtrainingen inclusief examens - 2 maanden

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het certificeringsprogramma omvat zowel de training PRINCE2® Foundation als de training PRINCE2® Practitioner. Deze trainingen vormen een uitdaging voor alle projectleiders en -managers die naar een verdere verdieping zoeken op het gebied van de PRINCE2®-methode. Tijdens de trainingen wordt u door zeer ervaren trainers opgeleid om de examens PRINCE2® Foundation en Practitioner met succes te kunnen afronden. Beide examens zijn inbegrepen in dit programma.

Officieel erkend

Deze training wordt uitgevoerd in samenwerking met Computrain, businesspartner van NCOI. Computrain is door PeopleCert geaccrediteerd. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat deze training voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen. Deze training sluit dan ook perfect aan bij de exameneisen.

Doelgroep

Voor wie zowel het examen PRINCE2® Foundation als PRINCE2® Practitioner wenst te behalen. De training is ook zeer interessant voor diegenen die behoefte hebben aan een verdieping van de kennis en toepassingen van de PRINCE2®-methode. Als voorkennis is enige projectervaring in de rol van programma-, project- of teamlid aan te raden.

Aanpak

De klassikale trainingen worden verzorgd door ervaren trainers met veel kennis van de PRINCE2®-projectmanagementmethode. U start met de training PRINCE2® Foundation om u de elementaire kennis en inzichten van het werken met PRINCE2® eigen te maken. Vervolgens rondt u deze training binnen enkele weken af met het examen PRINCE2® Foundation. Hierna volgt u de training PRINCE2® Practitioner voor de verdere verdieping op PRINCE2®-gebied. En deze rondt u ook binnen enkele weken af met het officiële examen PRINCE2® Practitioner. U krijgt aan het eind van de trainingen proefexamens inclusief antwoorduitwerkingen, zodat u zich perfect kunt voorbereiden op de examens.

Wij gebruiken actueel studiemateriaal dat ontwikkeld is door onze eigen professionals. Hierdoor sluit het studiemateriaal perfect aan bij de exameneisen. Ook beschikt u over onze online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Dit certificeringsprogramma bestaat uit de volgende 2 trainingen en 2 examens:

PRINCE2® Foundation

(2 dagen)

 • Organisation: welke persoon uit de case is geschikt voor welke PRINCE2®-rol?
 • Businesscase: onder andere een opdracht over de inhoud
 • Quality: opdrachten over de Project ­Product Description (PPD), Quality Management ­Strategy (QMS) en Quality Review (QR)
 • Plan: inhoud van een plan, product based ­planning
 • Risk: met risicomaatregelen, risk register
 • Change: change control procedure, inhoud-configuration en item records

PRINCE2® Practitioner

(4 dagen)

 • Voortdurende zakelijke rechtvaardiging
 • Leren van ervaringen
 • Gedefinieerde rollen en verantwoordelijk­heden
 • Managen per fase
 • Manage by exception
 • Productgerichte aanpak
 • Op maat maken voor de projectomgeving
 • Toepassen van PRINCE2® in de praktijk.

Examens:

 • PRINCE2® Foundation
 • PRINCE2® Practitioner

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u de deelnamecertificaten ‘PRINCE2® Foundation’ en ‘PRINCE2® Practitioner’. De trainingen bereiden u uitstekend voor op de 2 officiële examens PRINCE2® Foundation en Practitioner. U krijgt aan het eind van de training proefexamens inclusief antwoorduitwerkingen, zodat u zich perfect kunt voorbereiden op deze examens.

U kunt zich apart inschrijven voor de officiële examens die zijn inbegrepen in de kosten.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 maanden.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten:€ 2.048,-
Trainingsmateriaal:€ 225,-
Examenkosten:€ 575,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Certificeringsprogramma PRINCE2®

Internationaal erkende projectmanagementtrainingen inclusief examens - 2 maanden

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Laatste mogelijkheid: bespaar tot € 10.000,- op een Bacheloropleiding

De overheid stopt per 1 september met de regeling vraagfinanciering, waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen in de zorg, techniek of IT. Bent u werkzaam in een van deze sectoren en wilt u zich verder ontwikkelen? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Profiteer dan nog snel van deze voucherregeling en schrijf u voor 17 augustus in voor een van de geselecteerde HBO Bacheloropleidingen of HBO-programma’s. Zo kunt u maximaal tot € 10.000,- besparen op een volledige opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.