Menu

Training Goed Waarnemen, Juist Interpreteren en Effectief Communiceren

Bereik uw doelen met oog voor uzelf én voor de ander - 5 dagen

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Communiceren: uw boodschap overbrengen op de ander. Het lijkt zo makkelijk, maar het gaat niet altijd goed. Merkt u dat uw bedoelingen soms niet worden begrepen? Vraagt u zich af of uw enthousiasme wel overkomt? Verdient uw input meer aandacht van de ander? Soms lijkt het alsof u de ander niet bereikt. In deze training leert u hoe u bewuster kunt aansluiten op de ander, zonder dat uw boodschap daaronder lijdt. U onderzoekt uw eigen patronen, gedachten en gevoelens en leert die bij de ander te herkennen en hoe u zich daarop aanpast. U communiceert zo effectiever en bereikt daarmee uw doelen.

Uw resultaat

Na afloop van deze training stemt u uw communicatiestijl af op uw doelen. U luistert beter en kunt goed omgaan met de emoties van anderen. Daarnaast houdt u tijdens gesprekken de regie in handen. Ook werkt u prettiger samen met anderen en kunt u goed feedback geven en ontvangen.

Doelgroep

Iedereen op HBO- of WO-niveau die in zijn dagelijkse werkzaamheden gesprekken wil voeren met minder misverstanden en meer resultaat. U wilt graag beter ervaren, luisteren en meer trefzeker communiceren.

Aanpak

U krijgt inzicht in uw communicatieve stijl en vaardigheden. Het waarderen, onderzoeken en overbruggen van verschillen in normen, waarden en overtuigingen is een belangrijk onderdeel van de training. Hoe kunt u bewust meer geduld op leren brengen of juist meer assertief met uw boodschap voor de dag komen? Om de training extra effectief te maken geeft u van te voren aan wat u lastig vindt en wat u graag wilt leren. De trainer geeft hier specifiek aandacht aan. Ook werkt u tijdens de training aan een ontwikkelplan, waarin u uw vervolgstappen vastlegt. Hierdoor heeft de training een blijvend effect.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Goed Waarnemen, Juist Interpreteren en Effectief Communiceren'.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Waarnemen

 • De kracht van non-verbale communicatie
 • Hoe komt u zelf over?
 • Voorkomen van vooroordelen

Uw communicatiestijl

 • De 4 communicatiestijlen
 • Wat is uw eigen communicatiestijl?
 • Uw stijl afstemmen op het doel
 • Luistervaardigheden

Luistervaardigheden ontwikkelen

 • Uw eigen luisterprofiel
 • Vraagtechnieken en samenvatten

Communicatie verbeteren

 • Feedback geven en ontvangen
 • Omgaan met emoties
 • Omgaan met lastige gesprekken

NLP als sleutel

 • Aansluiten bij de ander zonder gezichtsverlies
 • Kiezen uit gespreksmodellen
 • De regie houden in een gesprek

Persoonlijk ontwikkelplan

 • Vastleggen ontwikkelstappen
 • Persoonlijk actieplan
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 2.790,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Training Goed Waarnemen, Juist Interpreteren en Effectief Communiceren

Bereik uw doelen met oog voor uzelf én voor de ander - 5 dagen

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.