Menu

HR-analytics

Ontwikkel praktijkgericht uw vaardigheden op het gebied van data-analyse - 2 dagen

Vakgebied

HR

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze training brengt u in korte tijd de belangrijkste aspecten rondom het analyseren van data bij. U krijgt uitgebreid zicht op de mogelijkheden en toepassingen die HR-analytics kan bieden in uw organisatie. U gaat aan de slag met het analyseren van data, u leert hoe u deze data inzichtelijk krijgt en hoe u vanuit deze data conclusies trekt. Dankzij de praktijkgerichte aanpak van onze trainers is deze training zeer waardevol en kunt u alles direct in uw werk toepassen.

Uw resultaat

Na deze training weet u de juiste vragen te stellen en zo de businessvraag te achterhalen. U bent in staat HR-analytics in uw organisatie te implementeren en u kunt een professionele analyseboom opstellen. Vanuit deze analyseboom trekt u samenhangende conclusies en rapporteert u hierover op een overtuigende manier het management.

Doelgroep

Deze training is vooral zeer geschikt voor HR-managers, HR-adviseurs en HR-businesspartners. Maar ook als u een andere functie bekleedt binnen HR is deze training interessant.

Aanpak

Praktijk en theorie worden in de verschillende programmaonderdelen voortdurend afgewisseld. U oefent op intensieve wijze met cases en opdrachten uit de praktijk. Na deze training kunt u als een professional data analyseren en vanuit deze data sterke conclusies trekken.

De training wordt verzorgd in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers, waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt. Hierdoor kunnen wij u garanderen dat u deze training succesvol en met zichtbaar resultaat afrondt.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Uitgangspunten van HR-analytics

 • Mogelijkheden en toepassingen
 • HR-analytics in de praktijk
 • Digitalisering HR-processen
 • Strategische rol HRM door HR-data

Implementatie van HR-analytics

 • Van (HR)-strategie naar Balanced Scorecard
 • Opstellen van een analyseboom
 • Ken- en stuurgetallen opstellen

Databronnen

 • Secundaire data
 • Big data
 • Interne data

Data-analyse

 • Datavoorbereiding en -analyse
 • Verbanden herkennen en conclusies trekken
 • Overtuigend rapporteren

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘HR-analytics'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

 • 25 september en 9 oktober 2019
 • 3 en 17 december 2019
 • 11 en 25 maart 2020
 • 8 en 22 juni 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.190,-

Trainingsmateriaal: € 100,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HR-analytics

Ontwikkel praktijkgericht uw vaardigheden op het gebied van data-analyse - 2 dagen

Vakgebied

HR

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.