ArchiMate® 3.0 Level 1 and 2 Combined

Combinatietraining inclusief officiële examens - 3 dagen

ArchiMate® 3.0 Level 1 and 2 Combined

Combinatietraining inclusief officiële examens - 3 dagen

Vakgebied

ICT

Opleidingsniveau

Masteropleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

ArchiMate® is een internationale standaard van The Open Group en biedt een uniforme en integrale manier om architecturen te beschrijven, te analyseren en te visualiseren. De training bevat tevens de officiële examens voor ArchiMate® 3.0 deel 1 en 2, die u na de training zelf kunt inplannen.

Officieel erkend

The training ArchiMate® 3.0 Level 1 and 2 Combined is an Accredited ArchiMate® Training Course and complies with the accreditation requirements for The Open Group ArchiMate® Certification for People program (www.opengroup.org/togaf/).

The Open Group Certification logo and ArchiMate® are registered trademarks of The Open Group in the United States and other countries.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor ervaren consultants, business- en IT-architecten die in hun dagelijkse praktijk ArchiMate® gaan toepassen en zich willen certificeren.

Aanpak

Deze klassikale training wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten, die zelf in de praktijk actief zijn. U krijgt vele groepsopdrachten en cases, waarin de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk.

In deze training wordt het meest actuele Engels­talige studiemateriaal gebruikt dat beschikbaar wordt gesteld via de ­online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft en aanvullende informatie.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Aan het eind van de training zult u:
 • De achtergrond, de kernconcepten en applicaties van ArchiMate® 3 voor modelleren en het beschrijven van architectuur begrijpen
 • In staat zijn om de ArchiMate®-taal en -technieken te gebruiken om architectuur te visualiseren en communiceren
 • De 2 ArchiMate®-uitbreidingen, hun standpunten en hun toepassingen op de kernconcepten te begrijpen
 • In staat zijn om relaties binnen de taal toe te passen
 • In staat zijn om ArchiMate toe te passen in complexe modelleersituaties
 • In staat zijn om de examens ArchiMate® 3 Part 1 - Foundation en Part 2 - Practitioner te voltooien

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het deelnamecertificaat ‘ArchiMate® 3.0 Level 1 and 2 Combined’. Het Level 1- en Level 2-examen kunt u op een door u te kiezen moment bij een Pearson Vue Testing Center van uw keuze afleggen. Hiervoor ontvangt u van ons de examenvouchers. De prijs van de training is inclusief examens. De examens worden in het Engels afgenomen.

Na het succesvol afleggen van beide examens bent u ArchiMate® 3.0 Certified en wordt u opgenomen in het internationaal erkende register van ArchiMate® 3.0 Certified-architecten bij The Open Group.

Voor beide examens dient u rekening te houden met zelfstudietijd naast de trainingsdagen om u voor te bereiden op het examen. Per examen is dit ongeveer 10-20 uur.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 3 dagen.

 • 2, 9 en 16 juli 2018
 • 15, 22 en 29 oktober 2018
 • 11, 18 en 25 januari 2019
 • 4, 11 en 18 april 2019
 • 2, 9 en 16 juli 2019

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.120,-
Trainingsmateriaal: € 350,-
Examenkosten: € 350,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
 

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

ArchiMate® 3.0 Level 1 and 2 Combined

Combinatietraining inclusief officiële examens - 3 dagen

Vakgebied

ICT

Opleidingsniveau

Masteropleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Laatste mogelijkheid: bespaar tot € 10.000,- op een Bacheloropleiding

De overheid stopt per 1 september met de regeling vraagfinanciering, waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen in de zorg, techniek of IT. Bent u werkzaam in een van deze sectoren en wilt u zich verder ontwikkelen? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Profiteer dan nog snel van deze voucherregeling en schrijf u voor 17 augustus in voor een van de geselecteerde HBO Bacheloropleidingen of HBO-programma’s. Zo kunt u maximaal tot € 10.000,- besparen op een volledige opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.