Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Begrijp het Mollier H-log-P Diagram

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Richard Mollier, een Duitse professor in de thermodynamica ontwikkelde het h-log p diagram in de jaren 20. Om de werking van een koeltechnische installatie te begrijpen is het toepassen van dit diagram cruciaal. In een h-log p diagram kunnen alle toestanden van het koudemiddel worden afgelezen. Met behulp van het h-log p diagram kan de huidige, gewenste en optimale werking van het koudesysteem visueel worden gemaakt. Je leert aan de hand van pakkende video's de werking en toepassing van het Mollier h-log p diagram.

Je resultaat

Je kunt het volgende in de praktijk toepassen:

  • Inzicht in de toepassingsmogelijkheden
  • Inzicht in opbouw van het diagram
  • Processen herkennen
  • Berekeningen uitvoeren
  • Werken met damptabellen

Voor wie?

Vakmensen waarbij de kennis is weggezakt of die aan een koeltechnische of klimaattechnische opleiding beginnen.

Aanpak

Je gaat zelfstandig aan de slag met het Mollier h-log p diagram. Zo bepaal je zelf wanneer, waar en hoe je leert. In de e-learning worden de basisbegrippen, opbouw en berekeningen aan de hand van boeiende kennisclips uitgelegd. Door middel van praktijkvoorbeelden en oefeningen leer je het diagram vervolgens in de praktijk toe te passen.

Vooropleiding

Voor deze training geldt geen specifieke vooropleiding. Basiskennis van wis- en natuurkunde is een pre.

ROVC

Dit programma wordt uitgevoerd door ROVC. Je wordt ook ingeschreven bij ROVC en ontvangt van hen de correspondentie en materialen.

Begrijp het Mollier H-log-P Diagram

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.