Menu

Neem een optie op Begrijp het Mollier H-X Diagram

NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Begrijp het Mollier H-X Diagram

Leer comfortinstallaties klimaattechnisch inregelen met het h-x diagram - zelfstudie

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het Mollier diagram werd in de jaren 20 ontwikkeld door Richard Mollier, een Duitse professor in de thermodynamica. Voor de installateur is het Mollier diagram, ook wel aangeduid als het h-x diagram, de basis om comfortinstallaties klimaattechnisch in te regelen. In de luchtbehandelingstechniek is het h-x diagram het belangrijkste hulpmiddel om luchtcondities visueel vast te leggen. Het diagram is een weergave van de thermodynamische eigenschappen die van invloed zijn op vochtige lucht. Je leert aan de hand van pakkende video's de werking en toepassing van het Mollier h-x diagram.

Je resultaat

Je kent het volgende en kunt dit in de praktijk toepassen:

  • Inzicht in de toepassingsmogelijkheden van het Mollier h-x diagram
  • Het diagram aflezen
  • Processen voor het koelen en verwarmen herkennen
  • Capaciteitsberekeningen uitvoeren
  • Werken met damptabellen

Aanpak

Je gaat zelfstandig aan de slag met het Mollier diagram. Zo bepaal je zelf wanneer, waar en hoe je leert. In de e-learning worden de basisbegrippen, opbouw en berekeningen aan de hand van boeiende kennisclips uitgelegd. Door middel van praktijkvoorbeelden en oefeningen leer je het diagram vervolgens in de praktijk toe te passen.

Vooropleiding

Voor deze training geldt geen specifieke vooropleiding. Basiskennis van wis- en natuurkunde is een pre.

ROVC

Dit programma wordt uitgevoerd door ROVC. Je wordt ook ingeschreven bij ROVC en ontvangt van hen de correspondentie en materialen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor vakmensen die hun kennis willen opfrissen en voor mensen die aan een koeltechnische of klimaattechnische opleiding beginnen.

Begrijp het Mollier H-X Diagram

Leer comfortinstallaties klimaattechnisch inregelen met het h-x diagram - zelfstudie

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.