Menu
NCOI Opleidingen - Bedrijfskunde

Executive Master Leiderschap in Diversiteit en Inclusiviteit

8 dagen - Praktijkgericht programma op Masterniveau

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Gebruikmaken van diversiteit leidt tot betere besluitvorming en hogere performance. Maar effectief leidinggeven aan diversiteit en culturele verschillen, en daarvan optimaal gebruikmaken, is niet altijd makkelijk. Wil jij je daarin ontwikkelen? Dan is dit Executive Masterprogramma bij uitstek geschikt voor jou! Je krijgt inzicht in de aspecten die bij diversiteit en culturele verschillen een rol spelen. En je leert hoe je de communicatie en samenwerking tussen verschillende (culturele) groepen verbetert, zodat er wederzijds begrip ontstaat en men van elkaar leert. Hierdoor bereikt jouw team klinkende resultaten. Je ontvangt bij aanvang van het programma een persoonlijk leiderschapsprofiel op basis van de Birkman-methode. Dit versterkt je zelfinzicht. In de bijeenkomsten werk je stap voor stap aan het behalen van jouw strategische doelen door juist gebruik te maken van diversiteit en culturele verschillen. Deze training wordt uitgevoerd door onze businesspartner Boertien Vergouwen Overduin. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je het diploma Executive Master Leiderschap in Diversiteit en Inclusiviteit van Boertien Vergouwen Overduin.

Executive Masterprogramma

Dit Executive Masterprogramma is speciaal ontwikkeld voor hoger management en hogeropgeleiden. De trainingen in het programma zijn gericht op interpersoonlijke vaardigheden en hebben een waardering op Masterniveau, een unieke combinatie in Nederland. De trainingen worden verzorgd door meerdere geselecteerde toptrainers met ruime ervaring op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Goede interpersoonlijke vaardigheden maken het verschil in resultaten. Dit wordt onderkend door steeds meer topinstituten die actief zijn in Masteronderwijs. Een Executive Masterprogramma draagt ook bij aan de ontwikkeling van je curriculum vitae.

Je resultaat

  • Je bent je na afloop van dit programma bewust van je persoonlijke kwaliteiten en uitdagingen. Je beschikt over inzicht rond patronen als stereotypering en vooroordelen. Je hebt je leiderschap in diversiteit en culturele verschillen versterkt. Je beschikt over meer strategisch inzicht. Je bent in staat jouw rol op de juiste wijze in te vullen tijdens veranderprocessen en je hebt meer invloed op je omgeving.

Doelgroep

Je bent een ambitieuze HBO’er of WO’er met een leidinggevende rol. Je wilt actiever sturen op het benutten van diversiteit en culturele verschillen in het bereiken van je strategische doelen. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring en bent in staat tot zelfreflectie. Je bent zelfsturend en bereid tot het aangaan van uitdagingen.

Doel en opzet

Dit programma is zeer persoonsgericht en wordt gebaseerd op jouw leerdoelen. Om deze inzichtelijk te krijgen start het programma met de persoonlijke intake. Hierbij maak je ook de leiderschapstest. Dit is een evidence-based test, waardoor de uitkomsten aantoonbaar betrouwbaar zijn. De uitkomsten worden verwerkt in een uitgebreid en persoonlijk rapport dat een goede basis vormt voor het programma en jouw specifieke leerdoelen.

Tijdens de bijeenkomsten ga je aan de slag met strategie en visie en krijg je inzicht in het omgaan met culturele diversiteit. Hoe geef je strategische sturing en hoe voer je de strategie daadwerkelijk uit. Je leert sensitief omgaan met culturele verschillen en effectief leidinggeven aan een multicultureel team. Daarnaast ga je praktisch aan de slag met oefeningen die gericht zijn op het leidinggeven aan veranderingen in jouw organisatie. Onderdelen hiervan zijn het helder communiceren over de gewenste verandering en het creëren van draagvlak. Met dit programma ontwikkel je je zo tot een krachtige leider die het maximale haalt uit diversiteit.

Je sluit af met een actieplan, waarin je op grond van reflectie en je visie op leiderschap, samen met je trainer, je persoonlijk ontwikkelpad beschrijft. Hiermee borg je dat je de nieuw geleerde vaardigheden toepast in de praktijk.

Individuele Birkman-coach

Aan het begin van het programma vul je online de Birkman-vragenlijst in. De Birkman-methode is een krachtig instrument dat het zelfinzicht wezenlijk verdiept. In de persoonlijke intake bespreek je samen met je Birkman-coach de uitkomsten. Hier komen ook je persoonlijke ambities en leerwensen aan de orde. Samen met de Birkman-coach bepaal je jouw persoonlijke ontwikkelpunten en wordt de koppeling met de verschillende onderdelen van het programma besproken.

Na afloop van het programma reflecteer je samen op de ontwikkeling die je in dit programma hebt doorgemaakt. Je legt de stappen voor je werkpraktijk vast in een actieplan en je bepaalt je verdere ontwikkeldoelen.

Door deze gesprekken heb je maximaal profijt van het Executive Masterprogramma. Je versterkt je kennis en vaardigheden, en je weet deze probleemloos toe te passen in je eigen werksituatie.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Executive Master Leiderschap in Diversiteit en Inclusiviteit

8 dagen - Praktijkgericht programma op Masterniveau

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.