Menu

Mediawijsheid

Verstandig omgaan met digitale media - 2 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je wilt je leerlingen leren hoe zij op een veilige manier online informatie kunnen opzoeken en uitwisselen. In deze cursus Mediawijsheid ontwikkel je het inzicht en de vaardigheden om je leerlingen bewust met communicatiemiddelen om te laten gaan. Je leert ze hoe ze betrouwbare en onbetrouwbare websites kunnen herkennen en welke persoonlijke informatie ze wel en niet kunnen prijsgeven. Je leert ze bronnen vergelijken en kritisch nadenken over de aangeboden informatie.

Je resultaat

Na afloop van deze training kun je je mediawijs noemen naar de definitie van de Raad voor Cultuur. Je kunt je leerlingen uitleggen hoe ze diverse media kunnen gebruiken en beoordelen op betrouwbaarheid. Je zorgt ervoor dat je leerlingen het internet op een veilige manier ontdekken.

Doelgroep

Je geeft les in het primair of voortgezet onderwijs en wilt je graag verdiepen in de diverse media om je leerlingen te begeleiden bij hun ontdekking en gebruik hiervan.

Aanpak

In deze training ontwikkel je je op het gebied van mediawijsheid. Je ontdekt hoe je je leerlingen kunt begeleiden naar een veilige omgang met de media. Je leert ze informatie opzoeken, bronnen op betrouwbaarheid beoordelen en van gedachten wisselen via onder meer websites en apps. Je stimuleert het kritisch denkvermogen van je leerlingen. Onder jouw begeleiding leren ze hun doelen realiseren in een veilige setting. Informatie zoeken voor een werkstuk, een online profiel aanmaken om een baan te vinden of contact te onderhouden met vrienden: door jou leren ze zelf beoordelen waar en hoe ze met de mogelijkheden van de diverse communicatiemiddelen omgaan.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Mediawijsheid

Verstandig omgaan met digitale media - 2 dagen

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.