Digitale brochure aanvragen

Medisch Rekenen

Praktijkgericht aan de slag met rekenen in de zorg - 3 maanden

Opleidingsniveau

MBO - Niveau 4

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het toedienen van medicatie aan een patiënt vraagt om goede rekenvaardigheden. Daarom gaat u tijdens deze training aan de slag met medische rekenkunde. Onder begeleiding van ervaren docenten oefent u met het berekenen van iemands BMI, het bepalen van de vochtbalans en rekenen met zuurstoftoediening. Daarnaast ontwikkelt u vaardigheden om medicatie op te lossen en te verdunnen en leert u met de juiste hoeveelheden injecteren.

Doelgroep

Heeft u in uw beroep regelmatig te maken met cliënten die medicatie gebruiken? En wilt u uw rekenvaardigheden verder ontwikkelen naar het hoogste MBO-niveau, zodat u zeker weet dat u altijd de juiste dosis toedient? Dan is deze training op MBO-niveau 4 uitermate geschikt voor u.

Aanpak

In dit programma verdiept u zich in procenten, promilles en verschillende eenheden. U leert berekenen hoe u met de juiste hoeveelheden medicatie oplost en verdunt en ontwikkelt vaardigheden om te injecteren. Ook gaat u aan de slag met het meten van de vochtbalans, zodat u weet hoeveel zuurstof u kunt toedienen. Met behulp van praktijkopdrachten past u het geleerde direct toe binnen uw werkomgeving. Zo wordt u uitstekend voorbereid op een functie binnen de zorg.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Procenten, promilles en eenheden
  • Oplossen en verdunnen
  • Injecteren, voedingspomp en vochtbalans
  • Zuurstof berekenen en BMI
  • Infuus en lichaamsoppervlakte
  • Verschillende pompen

Diploma

U sluit deze training af met een digitaal examen. Het voordeel van een digitaal examen is dat u zelf het moment en de locatie inplant. Bij succesvolle afronding van het examen, ontvangt u het certificaat ‘Medisch Rekenen'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 3 maanden. U volgt deze training online via e-learning.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Lesgeld: € 990,-

Studiemateriaal: € 125,-

Examenkosten: € 195,-

Reprorechten: € 15,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Medisch Rekenen

Praktijkgericht aan de slag met rekenen in de zorg - 3 maanden

Opleidingsniveau

MBO - Niveau 4

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.