Menu

Onderzoekend en Ontwerpend Leren (PO)

Nieuwsgierigheid als uitgangspunt van kennis - 2 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en bereid te leren. In de training Onderzoekend en Ontwerpend Leren (PO) leer je gebruik te maken van dit gegeven in je lessen. Je stimuleert leerlingen zelf informatie op te zoeken in boeken en op internet en laat ze testjes uitvoeren om hun ideeën te testen. Zo stimuleer je de creativiteit en wetenschappelijke houding van de leerlingen en wakker je de nieuwsgierigheid in diverse vakgebieden aan.

Je resultaat

Na afloop van deze training beschik je over de kennis en vaardigheden om je leerlingen onderzoekend en ontwerpend te laten leren. Je kunt opdrachten aanpassen aan het niveau van je leerlingen en brengt ze nieuwe stof bij door ze de materie te laten 'ervaren'.

Doelgroep

Je geeft les in het primair onderwijs en zoekt naar manieren om je leerlingen aan te moedigen zelfstandig op zoek te gaan naar antwoorden in een veilige omgeving.

Aanpak

In deze training leer je gebruikmaken van onderzoekende en ontwerpende lesmethoden. Hierbij sluit je aan op de belevingswereld van je kinderen. Je bedenkt taakjes bij aansprekende onderwerpen en laat de leerlingen zelf proefjes verrichten die passen bij hun kennisniveau, inzicht en motoriek. Uiteraard houd je het curriculum en de onderwijsvisie van de school hierbij in het oog.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Onderzoekend en Ontwerpend Leren (PO)

Nieuwsgierigheid als uitgangspunt van kennis - 2 dagen

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.