Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Resilience: Omgaan met Onvoorziene Veiligheidssituaties

Maak de juiste beslissing voor een veilige werkomgeving - 1 dag

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Elke dag weer veilig en gezond naar huis, dit lijkt een vanzelfsprekendheid, maar toch is veiligheid geen garantie op de werkvloer. Tijdens deze opleiding ontwikkel je vaardigheden om een succesvolle bijdrage te leveren aan veiligheid in je organisatie. Je raakt bekend met het resilience gedachtegoed om zo in de vijf stappen methode bij grote onzekerheid veerkrachtige besluiten te nemen. Je ontdekt valkuilen van menselijk gedrag en welke organisatiekwaliteiten je kunt inzetten om succesvol om te gaan met onverwachte en onveilige situaties.

Je resultaat

Na afloop van de training ben je bekend met het resilience gedachtegoed. Je kent de vijf stappen die belangrijk zijn bij het resilient omgaan met onvoorziene situaties. Zo herken je je eigen valkuilen tijdens een besluitvormingsproces en draag je actief bij aan de veiligheidscultuur.

Aanpak

Je gaat op een zeer praktijkgerichte wijze aan de slag met de aspecten waar je in onvoorziene veiligheidssituaties mee te maken krijgt. Zo leer je door het Resilience spel om de vijf stappen bij elke onvoorziene situatie te doorlopen. Ook doe je kennis en vaardigheden op om het juiste besluit te nemen onder tijdsdruk. Tijdens de training word je begeleid door docenten die het werkveld door en door kennen. Ook heb je veel aan onze moderne online leeromgeving. Hier vind je alles om de training succesvol af te ronden.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: SHE Manager

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je hebt affiniteit met veiligheid en besluitvormingsprocessen. Je bent bezig met het vergroten van veiligheid op de werkvloer en je wilt graag weten hoe je met situaties van grote onzekerheid en tijdsdruk moet omgaan.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Resilience
  • Onvoorziene situaties
  • Onzekerheid en tijdsdruk in besluitvorming
  • De vijf stappen
  • Valkuilen
  • Het Resilience spel

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘Resilience: Omgaan met Onvoorziene Veiligheidssituaties'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

Dagopleiding: € 594,50

Avondopleiding: € 571,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Trainingskosten: € 445,-
Trainingsmateriaal: € 95,-
Arrangementskosten dag: € 25,-

Arrangementskosten avond: € 11,-

Locatiekosten dag: € 29,50

Locatiekosten avond: € 20,-

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt het programma ook in 1 termijnen betalen.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Verlaag je studiekosten

Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel

Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Ook als je gebruikmaakt van het levenlanglerenkrediet kun je je studiekosten aftrekken. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Resilience: Omgaan met Onvoorziene Veiligheidssituaties

Maak de juiste beslissing voor een veilige werkomgeving - 1 dag

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.