Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Toegepaste Elektronica

Onmisbare basiskennis van elektronica - 1 maand

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je wilt je weg leren kennen in een elektronisch systeem en storingen kunnen verhelpen? Volg dan de training Toegepaste Elektronica. Je ontwikkelt veel kennis van voedingen, in- en outputinterfaces en de opbouw van elektronische systemen en -besturingen. Hiermee kun je storingen opsporen en verhelpen in elektronische systemen. Ook kun je visuele inspecties doen en ben je in staat elektronische systemen te repareren, te vervangen en in gebruik te nemen.

Je resultaat

Na het afronden van deze training ken je de werking van elektronische systemen. Je kunt het volgende in de praktijk toepassen:

  • Storingen analyseren en verhelpen
  • Inspecties uitvoeren
  • Repareren, vervangen en in gebruik nemen

Voor wie?

Werk je als service- of onderhoudsmonteur, medewerker technische dienst of machinebouwer en heb je te maken met het zoeken en oplossen van storingen in elektrotechnische installaties? Dan is de training Toegepaste Elektronica bedoeld voor jou.

Praktijkgericht

Tijdens de training ga je zelf aan de slag op een praktijklocatie. Je oefent hier onder andere met:

  • Bouwen en meten aan schakelingen
  • Gelijkrichting, schakelende voeding en duty-cycle-regeling
  • Meten aan in- en outputinterfaces
  • Storingen in een verkeerslichtschakeling
  • Solderen

Vooropleiding

Een technische vooropleiding op minimaal MBO-niveau 3 of vergelijkbaar met kennis van elektrotechniek is een voorwaarde. Onze training Elektrisch Schakelen is eveneens een goede basis.

ROVC

Dit programma wordt uitgevoerd door ROVC. Je wordt ook ingeschreven bij ROVC en ontvangt van hen de correspondentie en materialen.

Toegepaste Elektronica

Onmisbare basiskennis van elektronica - 1 maand

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.