• 1
  Niveau
 • 2
  Vakgebied
 • 3
  Opleidingsduur
 • 4
  Startmoment
 • 5
  Opleidingsvariant
 • 6
  Locatie
 • 5
  Locatie
Menu
NCOI Opleidingen - Financieel

Training POP Schrijven voor de Praktijkopleiding AA MKB

Onderdeel van Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB - 2 dagen

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tijdens de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB staat je persoonlijke ontwikkeling centraal. Aan het eind van de opleiding en voor je slotexamen moet je immers aangetoond hebben dat je gegroeid bent naar het niveau van beginnend beroepsbeoefenaar. Hoe je je ontwikkeling concreet formuleert en onderbouwend beschrijft, leer je tijdens deze training. Je gaat aan de slag met het schrijven en bijhouden van een POP (Persoonlijk Ontwikkelingsplan). Hierin leg je vast wat je persoonlijke leerdoelen zijn en welke acties je gaat ondernemen om deze doelen te realiseren. Je leert wat het belang is van een goed persoonlijk ontwikkelingsplan, welke rol je praktijkbegeleider en beoordelaar hierbij hebben gedurende de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB. Zo bereid je je optimaal voor op de afronding van het Persoonlijk Ontwikkelingsplan voor je Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB. Deze training wordt uitgevoerd door onze businesspartner Markus Verbeek Praehep.

Aanpak

Je POP is een kernonderdeel van de jaarplannen die je tijdens de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB maakt. In je POP geef je aan wat je persoonlijke ontwikkelpunten zijn en op welke manier je deze verder gaat ontwikkelen aan de hand van de vastgestelde eisen. Hiervoor formuleer je diverse subdoelen en actiepunten. Je noteert welke handelingen je gaat verrichten om je verder te ontwikkelen tot het niveau van een beginnend beoefenaar.

In deze training vergroot je je inzicht in het belang van een POP en de rol van je praktijkbegeleider en beoordelaar hierbij. Je leert hoe je je persoonlijke doelen concreet formuleert en op welke manier je toewerkt van de huidige, naar de gewenste situatie. Daarbij ontwikkel je nieuwe schrijfstijlen, zodat je je plannen eenvoudiger vastlegt op schrift.

Naast plannen en organiseren zijn reflecteren en evalueren belangrijke onderdelen van je POP. Je kijkt terug op je eigen handelen en beoordeelt of dit conform je persoonlijke doelstellingen is. Je ontwikkelt vaardigheden om je POP bij te stellen en je doelstellingen verder te specificeren.

De training wordt gegeven door een docent die ruime ervaring heeft met de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB.

Vooropleiding

Je bent toelaatbaar met een getuigschrift van de HBO Bacheloropleiding Accountancy of een getuigschrift van de Post Bacheloropleiding tot AA, waarin wordt verwezen naar artikel 46 van de Wet op het accountantsberoep. Daarnaast ben je toelaatbaar met een verklaring van de HBO-instelling (waar je de Post Bacheloropleiding tot AA volgt) waaruit blijkt dat je aan de toelatingseisen voor de praktijkopleiding voldoet.

Indien je bij aanvang van de praktijkopleiding je Post Bacheloropleiding tot AA langer dan 6 jaar geleden hebt afgerond, dien je een actualiteitstoets af te leggen.

Let op: op de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB zijn de CEA-eindtermen voor de accountantsopleiding van 2016 van toepassing. Als je de theoretische opleiding hebt afgerond of afrondt onder 'oudere' eindtermen, moet je een deficiëntieprogramma Gedrag, ethiek en besluitvorming (GEB) volgen.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je volgt de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB en wilt je goed voorbereiden op het schrijven van je POP. Deze training biedt je de goede voorbereiding.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

POP Schrijven voor de Praktijkopleiding AA MKB

(4 bijeenkomsten)

 • Belang van een goede POP
 • Rol van praktijkbegeleider en beoordelaar
 • Structuur POP
 • Ist en Soll positie
 • Leerdoelen
 • Schrijfstijl
 • CEA-eindtermen
 • Beroepsvaardigheden
 • Kennisontwikkeling
 • Vier componenten van groei

  Certificaat

  Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘!!GEEN GEGEVENS!!'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 490,-
Trainingsmateriaal: € 19,50
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens je opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Verlaag je studiekosten

Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel

Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Ook als je gebruikmaakt van het levenlanglerenkrediet kun je je studiekosten aftrekken. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Training POP Schrijven voor de Praktijkopleiding AA MKB

Onderdeel van Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB - 2 dagen

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.