Menu
NCOI Opleidingen - Financieel

Training Rapportage Schrijven Complexe Opdrachten voor de Praktijkopleiding AA MKB

Extra ondersteuning tijdens de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB - 1 dag

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je werkt toe naar het niveau van beginnend beroepsbeoefenaar. In het derde jaar schrijf je rapportages met dat niveau in gedachten. Aan wat voor opdrachten moet je denken? Waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat je rapportage een heldere opbouw en structuur heeft? Dat leer je tijdens deze Training Rapportage Schrijven Complexe Opdrachten voor de Praktijkopleiding AA MKB. Je ontwikkelt vaardigheden om leerdoelen concreet te formuleren en verdiept je in de aandachtspunten van rapportages voor het laatste praktijkopleidingsjaar. Je gaat aan de slag met de CEA-eindtermen en leert hoe je schriftelijk aantoont dat je met de uitvoering van je complexe opdracht aan deze eindtermen voldoet. Zo bereid je je goed voor op de rapportages van je Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB. Deze training wordt uitgevoerd door onze businesspartner Markus Verbeek Praehep.

Aanpak

Tijdens het derde jaar van je praktijkopleiding beschrijf je in je rapportages onder andere een fiscale en een bedrijfseconomische adviesopdracht passend binnen de gelijknamige werkdomeinen. Op het gebied van overige assurance voer je in het laatste praktijkopleidingsjaar relatief complexe overige assurance-opdrachten uit. Wanneer je de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB zonder contactdagen volgt zijn dit er minimaal 4 en wanneer je de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB met contactdagen volgt minimaal 2. Van deze opdrachten worden alle fases beschreven in de rapportages: van opdrachtaanvaarding tot en met de rapportage en de eindbespreking met de klant. Dit uiteraard op het niveau van een beginnend beroepsbeoefenaar.

Tijdens deze training leer je hoe je een rapportage schrijft bij een complexe opdracht. Je ontwikkelt vaardigheden om de door jou uitgevoerde werkzaamheden, ondanks hun complexiteit, concreet te beschrijven. Aan de hand van het model van Korthagen leer je reflecteren op je eigen handelen. De training wordt gegeven door een docent die ruime ervaring heeft met de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je volgt de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB en je bent je aan het voorbereiden op het laatste praktijkopleidingsjaar. Je wilt je goed voorbereiden op het schrijven van rapportages over complexe opdrachten. Deze training biedt je een goede voorbereiding.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Rapportage Schrijven Complexe Opdrachten voor de Praktijkopleiding AA MKB

(2 bijeenkomsten)

 • Structuur en aandachtspunten halfjaarrapportages en jaarrapportages met betrekking tot complexe opdrachten
 • Rol van praktijkbegeleider en beoordelaar
 • Leerdoelen
 • Beschrijven uitgevoerde werkzaamheden
 • Streams en toepassing model Korthagen
 • Toelichting 4 componenten van groei
 • Uitspraken Accountantskamer
 • Wet- en regelgeving beschrijven
 • Begeleiding praktijkbegeleider, gemaakte afspraken
 • Schrijfstijl
 • CEA-eindtermen

  Certificaat

  Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘!!GEEN GEGEVENS!!'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 390,-
Trainingsmateriaal: € 19,50
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Verlaag je studiekosten

Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel

Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Ook als je gebruikmaakt van het levenlanglerenkrediet kun je je studiekosten aftrekken. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Training Rapportage Schrijven Complexe Opdrachten voor de Praktijkopleiding AA MKB

Extra ondersteuning tijdens de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB - 1 dag

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.