Menu

Bijscholingsprogramma

Basisopleiding Veiligheidskundige (BVK)

Onderdeel van de subsidieregeling Twents Fonds – 2 maanden
Een veilige werkomgeving voor elke medewerker, dat vraagt om een helder veiligheidsbeleid dat volledig is afgestemd op de nieuwste wet- en regelgeving. Maar hoe zorgt u ervoor dat u nieuwe risico’s tijdig signaleert? Dat leert u tijdens dit Bijscholingsprogramma Basisopleiding Veiligheidskundige (BVK). U ontwikkelt vaardigheden om deskundig advies uit te brengen aan uw organisatie. Daarbij leert u nieuwe risico’s inzichtelijk te maken, zodat u tijdig optreedt bij mogelijke dreiging. Daarbij vormt u met uw parate kennis en adviesvaardigheden dé rechterhand van de veiligheidskundige (OVK). Dat maakt u onmisbaar binnen uw organisatie.
 
Subsidie
Bent u woonachtig in Twente en wilt u zich her- of bijscholen binnen uw vakgebied? Met dit bijscholingsprogramma komt u mogelijk in aanmerking voor een persoonlijke scholingscheque van maximaal € 5.000,- vanuit het Twents Fonds voor Vakmanschap. U krijgt ondersteuning van een loopbaanconsulent van het Leerwerkloket Twente of het Loopbaanstation.
 
Doelgroep
U woont in Twente en heeft maximaal een diploma MBO-niveau 4 behaald. U beheerst uw basiskennis over veiligheid en wilt deze kennis verder uitbreiden of actualiseren. De scholingscheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap is voor werkenden, zzp’ers en werkzoekenden die zich willen her- of bijscholen in een vakrichting tot en met MBO-niveau 4. Zo heeft u de mogelijkheid om u verder te ontwikkelen binnen uw vakgebied.
 
Vooropleiding
Voor deze opleiding geldt geen specifieke vooropleiding. Er wordt uitgegaan van MBO-denkniveau. Daarnaast is basiskennis van veiligheid, gezondheid en milieu wenselijk.
 
Doel en opzet
Tijdens deze vakopleiding gaat u op praktijkgerichte wijze aan de slag met preventieve én repressieve veiligheid binnen uw organisatie. U brengt veiligheidsrisico’s in kaart en leert op welke wijze u deze kunt vertalen naar een nieuw veiligheidsbeleid. Daarbij verdiept u zich ook in de meest recente arbowet- en regelgeving en leert u welke regels er bijdragen aan het welzijn en de veiligheid van medewerkers. Zo kunt u na afloop een deskundig veiligheidsadvies uitbrengen, waarmee u inspeelt op de nieuwste veiligheidswet- en regelgeving.
 
Aan de hand van praktijkopdrachten past u wat u leert direct toe binnen uw eigen werk. Zo merkt u, maar ook uw werkgever, direct resultaat van uw studie. De lesbijeenkomsten worden verzorgd door ervaren docenten met jarenlange praktijkervaring. Zij weten de lesstof voor u te vertalen naar de herkenbare praktijk. Deze nauwe koppeling met de praktijk zorgt ervoor dat u de lesstof beter onthoudt. Daarmee realiseren wij keer op keer de hoogste slagingspercentages.
 
Voorbereiding en studiebelasting
Gemiddeld 1 tot 2 uur per bijeenkomst.
 
Lesplanning
Deze training duurt 2 maanden en wordt aangeboden in de regio Hengelo. U kiest zelf wanneer u de training start, bijvoorbeeld in oktober 2019 of in maart 2020. De training duurt in totaal 2 maanden en zal plaatsvinden op dinsdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. U volgt 5 weken achtereenvolgend 1 trainingsdag.

Programma
De volgende onderwerpen komen aan bod:
 • Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)
 • Plan van aanpak
 • Adviesvaardigheden
 • Preventieve en repressieve veiligheid
 • Arbozorg
 • Arbowet- en regelgeving
 • Risicobeheersing
 • Arbeidsmiddelen en -plaatsen
 • Arbeidshygiënische strategie
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Bedrijfshulpverlening
 • Duurzame inzetbaarheid
 
Diploma
U rondt dit bijscholingsprogramma af met een digitaal examen. Bij succesvolle afronding ontvangt u het gewaardeerde diploma ‘Bijscholingsprogramma Basisopleiding Veiligheidskundige (BVK)’ van NCOI Opleidingen.
 
Totaalprijs
Deze opleiding kost € 2.265,-. Deze totaalprijs is opgebouwd uit:
 
Inschrijfgeld € 100,-
Lesgeld € 1.800,-
Studiemateriaal € 30,-
Examenkosten € 195,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 125,-
Reprorechten € 15,-
 
Btw
Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw. Omdat u gebruikmaakt van de unieke scholingscheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap, is vrijstelling van btw mogelijk. Ter compensatie vindt er hierbij een opslag plaats van 10% bovenop de prijs exclusief btw. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Verder is de hoogte van de btw onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.
 
Aanmelden of meer informatie
Wilt u zich direct aanmelden voor dit Bijscholingsprogramma Basisopleiding Veiligheidskundige? Vul dan snel het belangstellingsformulier van het Twents Fonds voor Vakmanschap in. Er wordt spoedig contact met u opgenomen. Bent u benieuwd naar alle praktische zaken of wilt u meer informatie over dit unieke aanbod van het Twents Fonds? Bekijk dan het Twents Fonds voor Vakmanschap.
Belangstellingsformulier

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Start nú met uw opleiding

Wilt u verder leren om nog beter te worden in uw werk of een volgende stap zetten in uw loopbaan? Dan is dit hét moment om uw ambities waar te maken, want in september starten weer veel van onze opleidingen en trainingen. Schrijf u nu in en start direct na de zomer met uw opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.