Menu

Bijscholingsprogramma

Helpende

Onderdeel van de subsidieregeling Twents Fonds – 6 maanden
Heeft of ambieert u een functie als helpende? En wilt u uw inzetbaarheid verbreden? Kies dan voor het Bijscholingsprogramma Helpende en versterk uw kansen op de arbeidsmarkt. Tijdens dit programma leert u medicijnen verstrekken en toedienen. Ook ontwikkelt u verpleegtechnische vaardigheden, waaronder wondverzorging, de verzorging van een stoma en het verlenen van eerste hulp. Dat maakt u direct van toegevoegde waarde. Met dit programma versterkt u in korte tijd uw carrièreperspectieven.
 
Subsidie
Bent u woonachtig in Twente en wilt u zich her- of bijscholen binnen uw vakgebied? Met dit bijscholingsprogramma komt u mogelijk in aanmerking voor een persoonlijke scholingscheque van maximaal € 5.000,- vanuit het Twents Fonds voor Vakmanschap. U krijgt ondersteuning van een loopbaanconsulent van het Leerwerkloket Twente of het Loopbaanstation.
 
Doelgroep
U woont in Twente en heeft maximaal een diploma MBO-niveau 4 behaald. Daarbij heeft of ambieert u een functie in de zorg. Dat maakt dit programma zo geschikt voor u. Met dit programma frist u uw kennis op en breidt u deze verder uit. Daarmee versterkt u uw positie op de arbeidsmarkt.
 
De scholingscheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap is voor werkenden, zzp’ers en werkzoekenden die zich willen her- of bijscholen in een vakrichting tot en met MBO-niveau 4. Zo heeft u de mogelijkheid om u verder te ontwikkelen binnen uw vakgebied.
 
Vooropleiding
U bent in het bezit van een diploma MBO Helpende Zorg en Welzijn niveau 2. Daarbij werkt u bij een erkend leerbedrijf voor MBO Verzorgende IC niveau 3.
 
Doel en opzet
Als helpende krijgt u met veel uiteenlopende situaties te maken. In dit programma leert u actief inspelen op deze verschillende situaties. U gaat aan de slag met het checken en toedienen van medicatie. Daarbij leert u ook hoe u een bloeddruk en pols kunt meten. Ook gaat u aan de slag met het verlenen van eerste hulp. U ontwikkelt hierbij vaardigheden om wonden te verzorgen en leert veelvoorkomende ziektebeelden herkennen. Zo wordt u volledig voorbereid op de dagelijkse praktijk.
 
Voorbereiding en studiebelasting
Ongeveer 16 uur per bijeenkomst.
 
Praktijkportfolio
Vanaf de start van dit programma bent u minimaal 16 uur in de week werkzaam in de praktijk. Hierbij stelt u een portfolio samen, bestaande uit praktijkverslagen. In deze verslagen legt u vast welke werkzaamheden u doet als helpende plus.
 
Praktijkmodule
Tijdens dit programma ontwikkelt u vaardigheden in een zogenaamd skills lab. Dit is een zeer goed uitgeruste oefenruimte waar u daadwerkelijk oefent met vaardigheden die u als helpende plus nodig heeft.

Lesplanning
Dit bijscholingsprogramma duurt 6 maanden en wordt aangeboden in de regio Hengelo. U volgt 6 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Met de flexibiliteit van NCOI Opleidingen kiest u zelf wanneer u met het programma start én wanneer u de lessen volgt. Zo kunt u dit programma in september 2019 starten, maar ook in februari 2020. Daarbij kunt u de lessen bijwonen op maandag, donderdag of zaterdag.
 
Programma
De volgende onderwerpen komen aan bod:
  • Medicatie checken
  • Medicatie toedienen
  • Fysieke belasting
  • Bloeddruk en pols meten
  • Verzorgen van wonden
  • Verzorgen stoma
  • Blaaskatheter en maagsonde observeren en controleren
  • Eerste hulp
  • Onbegrepen gedrag
  • Veelvoorkomende ziektebeelden (COPD, CVA)
Diploma
U rondt dit programma af met een praktijkexamen, dat u aflegt tijdens uw laatste lesbijeenkomst. Bij een voldoende beoordeling van dit examen, ontvangt u het gewaardeerde diploma ‘Bijscholingsprogramma Helpende’ van NCOI Opleidingen.
 
Kosten
Inschrijfgeld € 100,-
Lesgeld € 1.690,-
Studiemateriaal € 125,-
Examenkosten € 195,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 150,-
 
Reprorechten en hand-outs
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw. Omdat u gebruikmaakt van de unieke scholingscheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap, is vrijstelling van btw mogelijk. Ter compensatie vindt er hierbij een opslag plaats van 10% bovenop de prijs exclusief btw. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Verder is de hoogte van de btw onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.
 
Aanmelden of meer informatie
Wilt u zich direct aanmelden voor dit Bijscholingsprogramma Helpende? Vul dan snel het belangstellingsformulier van het Twents Fonds voor Vakmanschap in. Er wordt spoedig contact met u opgenomen. Bent u benieuwd naar alle praktische zaken of wilt u meer informatie over dit unieke aanbod van het Twents Fonds? Bekijk dan het Twents Fonds voor Vakmanschap.
Belangstellingsformulier

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Laatste mogelijkheid: bespaar tot € 10.000,- op een Bacheloropleiding

De overheid stopt per 1 september met de regeling vraagfinanciering, waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen in de zorg, techniek of IT. Bent u werkzaam in een van deze sectoren en wilt u zich verder ontwikkelen? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Profiteer dan nog snel van deze voucherregeling en schrijf u voor 17 augustus in voor een van de geselecteerde HBO Bacheloropleidingen of HBO-programma’s. Zo kunt u maximaal tot € 10.000,- besparen op een volledige opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.