Menu

Bijscholingsprogramma

Logistiek Planner

Onderdeel van de subsidieregeling Twents Fonds – 9 maanden
Als logistiek planner bevindt u zich in een dynamische werkomgeving. Pakketten komen en gaan in razend tempo. Een goede planning is van essentieel belang om op tijd te kunnen leveren. In dit Bijscholingsprogramma Logistiek Planner op MBO-niveau tilt u uw logistieke werkzaamheden en kennis naar een hoger niveau. U verdiept zich in onderwerpen als kwaliteitszorg, duurzaamheid en slimme logistiek. U leert op welke wijze u het magazijn overzichtelijk inricht en een heldere administratie bijhoudt. Daarbij leert u ook effectief plannen en organiseren. Kortom, met dit programma versterkt u uw carrièreperspectieven aanzienlijk.
 
Subsidie
Bent u woonachtig in Twente en wilt u zich her- of bijscholen binnen uw vakgebied? Met dit bijscholingsprogramma komt u mogelijk in aanmerking voor een persoonlijke scholingscheque van maximaal € 5.000,- vanuit het Twents Fonds voor Vakmanschap. U krijgt ondersteuning van een loopbaanconsulent van het Leerwerkloket Twente of het Loopbaanstation.
 
Doelgroep
U woont in Twente en heeft maximaal een diploma MBO-niveau 4 behaald. Daarbij heeft of ambieert u een functie op een plannings- of logistieke afdeling. De scholingscheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap is voor werkenden, ZZP’ers en werkzoekenden die zich willen her- of bijscholen in een vakrichting tot en met MBO niveau 4. Zo heeft u de mogelijkheid om u verder te ontwikkelen binnen uw vakgebied.
 
Vooropleiding
Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.
 
Doel en opzet
Met dit gewaardeerde bijscholingsprogramma ontwikkelt u zich tot succesvolle logistiek planner. U gaat op zeer praktijkgerichte wijze aan de slag met uiteenlopende warehouseprocessen en leert op welke wijze u de opslag slim indeelt. Daarbij komen alle belangrijke onderwerpen die van invloed zijn op de planning, uitgebreid aan bod. Zo ook bestelmethoden, logistieke besturing en het magazijnbudget. Na afloop kunt u rekening houden met alle belangrijke zaken die invloed kunnen hebben op uw logistieke planning.
 
De lesbijeenkomsten worden verzorgd door topdocenten met jarenlange ervaring. Zij koppelen de theorie aan de voor u herkenbare praktijk. Daarbij heeft u naast de lesbijeenkomsten toegang tot de moderne online leeromgeving e-Connect. Hier vindt u alles wat u wilt weten over uw studie. Ook kunt u via deze leeromgeving in contact komen met uw docent en medestudenten. Daarmee bieden wij u ook thuis de optimale ondersteuning tijdens uw studie.
 
Voorbereiding en studiebelasting
Voor de lesbijeenkomsten uit dit programma hoeft u zich niet voor te bereiden.
 
Lesplanning
Dit bijscholingsprogramma duurt 9 maanden en wordt aangeboden in de regio Hengelo. U kiest zelf wanneer u met het programma start. Zo kunt u in september 2019 of in februari 2020 met het programma beginnen. De lessen vinden plaats op maandag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Daarbij heeft u gemiddeld 1 dag les per 3 weken.

Diploma
De modules Magazijn- en voorraadbeheer en Goederenstroom en expeditie rondt u af met een praktijkgerichte opdracht. De module Planning en logistiek rondt u af met een digitaal examen. Bij succesvolle afronding van alle onderdelen, ontvangt u het officiële diploma ‘Bijscholingsprogramma Logistiek Planner’ van NCOI Opleidingen.
 
Studieprogramma
De volgende onderwerpen komen aan bod:
 
Magazijn- en voorraadbeheer
(2 dagen)
 • Magazijnbeheer
 • Bestelmethoden
 • Magazijnlay-out en orderproductie
 • Magazijnkosten en -beheer
 • Orderverzamelproces
 • Verpakken en verzendgereed maken
 • Informatiesystemen
 • Orderverzamelroutes
 • Voorraadbeheer
 • Voorraadinventarisatie
 • Voorraadbetrouwbaarheid
 • Veilig werken
 • Kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu (KAM)
Planning en logistiek
(2 dagen)
 • Logistiek management
 • Logistieke besturing
 • Warehouseprocessen en distributiesystemen
 • Plannen van capaciteiten
 • Werk- en afdelingsplanning
 • Kwaliteitszorgsystemen
 • Duurzaamheid
Goederenstroom en expeditie
(2 dagen)
 • Goederenontvangst
 • Opslag van goederen
 • Intern transport
 • Magazijnbudget
 • Laden van goederen
 • Veilig werken
Kosten
Inschrijfgeld € 100,-
Lesgeld € 2.090,-
Studiemateriaal € 375,-
Examenkosten € 585,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 150,-

Reprorechten en hand-outs
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw. Omdat u gebruikmaakt van de unieke scholingscheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap, is vrijstelling van btw mogelijk. Ter compensatie vindt er hierbij een opslag plaats van 10% bovenop de prijs exclusief btw. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Verder is de hoogte van de btw onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.
 
Aanmelden of meer informatie
Wilt u zich direct aanmelden voor dit Bijscholingsprogramma Logistiek Planner? Vul dan snel het belangstellingsformulier van het Twents Fonds voor Vakmanschap in. Er wordt spoedig contact met u opgenomen. Bent u benieuwd naar alle praktische zaken of wilt u meer informatie over dit unieke aanbod van het Twents Fonds? Bekijk dan het Twents Fonds voor Vakmanschap.
Belangstellingsformulier

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Start nú met uw opleiding

Wilt u verder leren om nog beter te worden in uw werk of een volgende stap zetten in uw loopbaan? Dan is dit hét moment om uw ambities waar te maken, want in september starten weer veel van onze opleidingen en trainingen. Schrijf u nu in en start direct na de zomer met uw opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.