Hoe rond ik een module/opleiding af?

Elke module uit uw opleiding heeft een examen ter afronding. NCOI kent de volgende examentypes:

Schriftelijk examen
Praktijk examen
Mondeling examen
Upload examen

- Moduleopdracht
- Eindopdracht
- Portfolio
Assessment
- Eindscriptie
Extern examen

Deze type examens kunnen onderdeel uitmaken van uw opleiding. Het verschilt per opleiding welke examentypes voor u van toepassing zijn. Het examen is een verplicht onderdeel van de opleiding.

Upload examen
Onder upload examens worden alle examens verstaan die ingeleverd moeten worden via e-Connect. Voorbeelden van upload examens zijn: moduleopdrachten, eindopdrachten, portfolio en scriptie.

Moduleopdracht
De moduleopdracht bestaat uit het schrijven van een specifieke opdracht. In deze opdracht ter afronding van de module gaat u de theorie vertalen naar uw eigen beroepspraktijk. In uw online leeromgeving staat alle informatie over uw moduleopdracht. De moduleopdracht wordt ingeleverd via e-Connect.

Eindopdrachten
Als u een Bachelor opleiding volgt, dan maakt u ter afronding van fase 1 en 2 een eindopdracht. In deze eindopdracht laat u zien dat u de theorie uit de gevolgde modules kunt toepassen op een praktijksituatie.

Onderzoeksvoorstel
Om uw volledige Bachelor of Master opleiding af te ronden, schrijft u aan het einde van uw opleiding een eindscriptie. Voordat u start met het schrijven van uw scriptie levert u een onderzoeksvoorstel in . U levert uw onderzoeksvoorstel binnen drie weken na de laatste les over de scriptie in.

Scriptie
Om uw volledige Bachelor of Master opleiding af te ronden, schrijft u aan het eind van uw opleiding een eindscriptie. Tijdens het schrijven wordt u vakkundig begeleid door een van onze docenten. U bent zelf verantwoordelijk voor de keuze van uw onderwerp, het maken van de planning en het uitvoeren van een onderzoek. Als uw scriptie is goedgekeurd, ontvangt u een uitnodiging voor uw mondelinge verdediging. Voor het schrijven van uw scriptie heeft u ongeveer zeven maanden de tijd.

Terug naar overzicht

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post. Studiegids aanvragen

Opleidingsadvies op maat?

Hoe betaalt u uw opleiding?

Lees meer over het levenlanglerenkrediet

Onze website maakt gebruik van cookies.