Wordt er Engelstalige literatuur gebruikt bij de opleidingen?

NCOI hanteert binnen Masteropleidingen, een aantal Post Bacheloropleidingen, HBO Bacheloropleidingen en HBO-opleidingen het beleid dat, als er kwalitatief goede en hoogstaande literatuur in het Nederlands beschikbaar is, wij die gebruiken. Mochten er binnen een bepaald vakgebied geen goede Nederlandstalige boeken beschikbaar zijn, wordt er uitgeweken naar Engelstalige literatuur. We vinden het belangrijk dat de kwaliteit van de opleiding hoog blijft en dat u alleen kwalitatief goede literatuur gebruikt. Dit zijn boeken die bijvoorbeeld ook bij andere universiteiten of hogescholen worden gebruikt en goed staan aangeschreven.

We zoeken altijd naar gerenommeerde standaardwerken. Als deze niet in het Nederlands worden aangeboden, kiezen we voor Engelstalige literatuur. Daarnaast dienen we ons vanuit de accrediterende organisatie NVAO te houden aan standaard Master of Bachelor literatuur, ook wanneer er een Nederlandse vertaling beschikbaar is.

Vaak zijn Nederlandse vertalingen gebaseerd op een oudere, Engelse druk. Dit is nog een extra reden om dan voor huidige (up-to-date) Engelstalige literatuur te kiezen.

Terug naar overzicht

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post. Studiegids aanvragen

Opleidingsadvies op maat?

Hoe betaalt u uw opleiding?

Lees meer over het levenlanglerenkrediet

Onze website maakt gebruik van cookies.