Vraagfinanciering

Financieel aantrekkelijk studeren bij NCOI

Bij NCOI Opleidingen kunt u gebruikmaken van een aantal subsidiemogelijkheden voor HBO-opleidingen. Omdat de overheid wil stimuleren dat ook volwassenen zich blijven ontwikkelen, heeft het Ministerie van OCW een aantal particuliere opleidingsinstituten geselecteerd voor deze regelingen.

Subsidies voor HBO-opleidingen in de Techniek, Zorg en IT

Met de regeling vraagfinanciering van het ministerie van OCW kunnen studenten vouchers ontvangen en daarmee een groot deel van de opleidingskosten vergoed krijgen. In de hoop meer studenten te trekken voor opleidingen in de techniek, IT en zorg richt de regeling zich op dit moment specifiek op deze sectoren.
Het gaat dan om de volgende subsidiebedragen:

  • Tot € 10.000,- subsidie op HBO Bacheloropleidingen
  • Vanaf € 1.250,- voordeel op korte HBO-programma’s
  • HBO-maatwerk incompany met subsidie vanaf € 1.250,-

HBO Bachelors

Door de subsidie vraagfinanciering is een HBO Bacheloropleiding in deze sectoren maximaal € 10.000,- voordeliger. U ontvangt op basis van studievoortgang een voucher van € 1.250,- per 30 EC. De Bacheloropleiding heeft een omvang van in totaal 240 EC (studiepunten), waardoor de korting dus kan oplopen tot € 10.000,-.

HBO-programma’s

NCOI heeft een groot aanbod van korte HBO-programma’s van 2 of 3 modules waarbij u in aanmerking komt voor een scholingsvoucher van € 1.250,-. Deze programma’s zijn zelfstandig te doorlopen en vormen een afgebakend en samenhangend geheel met een omvang van 30 EC.
 
U verzamelt met deze programma’s dus studiepunten zonder dat u zich meteen vastlegt voor een hele HBO Bacheloropleiding. Zo kunt u zich nu specifiek ontwikkelen in een bepaald onderwerp en later eventueel met vrijstelling verder studeren voor de Bachelor.

Maatwerk incompany

Alle Bacheloropleidingen en HBO-programma’s die we met subsidie aanbieden, kunnen we ook op maat voor uw organisatie inrichten. Daarnaast kunnen we specifieke zorgprogramma’s op maat inrichten voor uw medewerkers. Een niveauverhogend programma van MBO naar HBO geeft uw medewerkers de kans zich te ontwikkelen en u kunt er als organisatie veel financieel voordeel van hebben.

Per medewerker is voor een kort programma € 1.250,- subsidie beschikbaar. Als u 8 medewerkers heeft, kan dat dus al € 10.000,- voordeel opleveren. U krijgt meer opleiding voor minder geld. We zetten de verschillen graag voor u op een rij.

Voor wie is de subsidie?

De subsidievouchers zijn beschikbaar voor iedereen die nog geen Bachelor- of Mastergraad heeft. Deze voorwaarde geldt overigens niet voor de opleidingen HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V), HBO Bachelor Management in de Zorg en Associate degree Management in de Zorg.

Overzicht van alle opleidingen met subsidie

Techniek
Zorg
IT

Meer informatie?

Wilt u weten hoe het precies zit? Download dan een van de brochures ‘Financieel aantrekkelijk opleiden bij NCOI’ voor Techniek & Veiligheid, voor Zorg of voor IT. Of neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 035 – 6 400 411. Zij informeren u graag over de mogelijkheden van deze regeling. U kunt als organisatie uiteraard ook direct contact opnemen met uw accountmanager.

Download Vraagfinanciering Brochure

Techniek Zorg IT

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten wordt er een korte presentatie gegeven over NCOI Opleidingen en vervolgens verzorgt één van onze vakkundige docenten een algemene introductieles. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een lesbijeenkomst. Tevens krijgt u de mogelijkheid tot een persoonlijk adviesgesprek met één van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.