Wft Zorgverzekering

Examengerichte opleiding voor het officiële Wft-diploma

Niveau
Vakopleiding
Vakgebied Financieel
Opleidingsvarianten
Bel ons: 035 6400 411
Download brochure

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

In deze resultaatgerichte opleiding verdiept u zich in de financiering van de Nederlandse medische zorg door middel van verzekeringen en voorzieningen. U krijgt inzicht in het sluiten en beheren van zorgverzekeringen. Ook wordt er aandacht besteed aan schadebehandeling bij zorgverzekeringen en medische zorg in EU- en verdragslanden. Na afloop van deze opleiding kunt u op basis van een klantprofiel een passend advies uitbrengen voor collectieve en individuele zorgverzekeringen. Deze compacte en examengerichte opleiding van NCOI bereidt u uitstekend voor op het officiële Wft-examen Zorgverzekering. De opleiding wordt uitgevoerd door NIBE-SVV, businesspartner van NCOI.

Doelgroep

De opleiding is zeer geschikt voor iedereen die vanuit zijn functie klanten adviseert over zorgverzekeringen, bijvoorbeeld als adviseur zorgverzekering of als medewerker bij een financieel dienstverlener met klantcontact op dit gebied.

Doel en opzet

De opleiding wordt gekenmerkt door een sterke praktijkgerichtheid. U ontwikkelt kennis, vaardigheden en professioneel gedrag, passend bij uw rol als adviseur zorgverzekering. U oefent de vaardigheden en competenties bij communicatie in het kader van financieel advies met praktijkgerichte cases, waarin een of meer thema’s uit het adviesproces aan de orde komen. De theorie wordt in deze opleiding behandeld middels een overzichtelijk digitaal tekstboek.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer. 8 - 10 uur per studiebijeenkomst.

Vooropleiding

Voor de Wft-module Zorgverzekering heeft u geen specifieke vooropleiding nodig. Noodzakelijke onderwerpen uit de Wft-module Basis zijn opgenomen in de opleiding.

Studiemateriaal

U ontvangt voor aanvang van de opleiding het meest actuele studiemateriaal, dat perfect aansluit bij de officiële eindtermen, zoals vastgesteld door het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). Ook krijgt u de beschikking over een moderne online leeromgeving. 


Opleiding Wft Zorgverzekering

Programma

Programma

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NIBE-SVV, businesspartner van NCOI. In deze opleiding is onder meer aandacht voor de volgende onderwerpen:

 • Professioneel en integer gedrag
 • Indeling verzekeringen en voorzieningen voor medische zorg en welzijn
 • Sluiten verplichte zorgverzekeringen
 • Sluiten vrijwillige zorgverzekeringen
 • Collectieve verzekeringsmogelijkheden
 • Dekking verschillende zorgverzekeringen
 • Dekkingsbeperkingen
 • Schadebehandeling zorgverzekeringen, met onderscheid naar restitutie en natura
 • Schadebehandeling bij zorg buiten Nederland
 • Beëindigen zorgverzekering

Examen en diploma

Na afloop van de opleiding neemt u deel aan het officiële Wft-examen. De Wft-examens worden digitaal afgenomen. Bij een voldoende resultaat ontvangt u het Wft-diploma ‘Zorgverzekering’. Indien u het diploma heeft behaald, ontvangt u daarmee  ook het Wft-diploma ‘Adviseur Zorgverzekering’. Het diploma behoudt zijn geldigheid als u voldoet aan de eisen van permanente educatie (PE). U toont periodiek aan op de hoogte te zijn van actuele ontwikkelingen. Daartoe leggen alle adviseurs, met tussenpozen van ten hoogste 36 maanden, een PE-examen af.

Planning

Wilt u op de hoogte worden gehouden?

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan de lesplanning. Heeft u belangstelling en wilt u graag starten? Vul onderstaande formulier in, dan houden wij u op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035-6 400 411.

Houd mij op de hoogte

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in 3 zeer aantrekkelijke varianten. Bij alle 3 de varianten is het officiële Wft-examen inbegrepen. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U bent vrij in het kiezen van uw eigen examendatum. U kunt kiezen uit de volgende varianten:

 1. E-Learning. U volgt daarbij geen klassikale ­bijeenkomsten.
 2. E-Learning met examentraining. U volgt aanvullend 2 avondbijeenkomsten van 3 uur of 1 dagbijeenkomst van 6 uur voor de examentraining.
 3. Klassikaal met examentraining. Bij deze variant volgt u klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De laatste 2 bijeenkomsten van deze klassikale variant bestaan uit een examentraining. De klassikale bijeenkomsten worden zowel in een dag- als een avond­variant aangeboden. De dagopleiding omvat, inclusief de examentraining, 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avond­opleiding omvat, inclusief de examentraining, 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.
Kosten

Kosten

E-learning: € 143,-
E-learning met examentraining: € 253,-
Klassikaal met examentraning en syllabus: € 386,- 
Examenkosten: € 129,-
Optioneel: print syllabus (n.v.t. bij klassikaal) € 49,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen

Wft Zorgverzekering

Niveau
Vakopleiding
Opleidingsvarianten
Download brochure

Leer ons beter kennen

Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Anderen bekeken ook deze opleidingen

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.