Blog

Veel vraag naar ervaren ICT’ers en technici

Op Woensdag, 6 Juli, 2016, 06:34

Veel HR-managers in Nederland zitten met de handen in het haar. Ze hebben er een grote kluif aan om ervaren professionals in ICT, verkoop, techniek en productie in huis te halen. Dat blijkt ook uit het jaarlijkse onderzoek van loonstrookverwerker ADP, organisatiebureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim duizend HR-professionals. Een derde van hen ervaart problemen bij het werven van nieuwe medewerkers.

Lees meer
Thema's: Financieel , ICT , Techniek

Besparen in top 10 goede voornemens 2016

Op Donderdag, 14 Januari, 2016, 04:25

Afvallen, gezonder eten en meer sporten prijken steevast boven aan de lijstjes met goede voornemens van Nederlanders. Volgens onderzoek onder 1.000 Nederlanders van Actiepagina.nl, een grote kortingswebsite, staan ook besparen en bezuinigen in de top 10 van 2016.

Lees meer
Thema's: Financieel , Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Belangrijke wijzigingen voor HR in 2016

Op Woensdag, 18 November, 2015, 12:44

We hebben de belangrijkste wijzigingen voor HR die per 1 januari 2016 ingaan voor u op een rijtje gezet.

Lees meer
Thema's: Financieel , Juridisch , Personeel en Organisatie , Retail, Handel en Ondernemerschap , Subsidies en belastingvoordeel

49% meer vraag naar financieel specialisten

Op Vrijdag, 30 Oktober, 2015, 02:58

In het derde kwartaal van 2015 groeide de vraag naar financieel specialisten met maar liefst 49%. Deze groei is voornamelijk toe te kennen aan de stijgende vraag naar business analisten met een financiële achtergrond, de blijvende grote vraag naar accountants en de stijgende vraag naar project controllers. 

Lees meer
Thema's: Financieel , ICT , Personeel en Organisatie

Belastingaangifte vergeten. Wat kunt u doen?

Op Woensdag, 8 Juli, 2015, 12:30

De deadline voor het doen van de belastingaangifte was dit jaar door de drukte op de website van de Belastingdienst opgeschoven van 1 naar 5 mei. Het zou natuurlijk kunnen dat u het met het opstarten van uw bedrijf zo druk had dat de aangifte erbij ingeschoten is. Er is dan een kans dat de Belastingdienst u een boete oplegt. 

Lees meer
Thema's: Financieel , Juridisch , Retail, Handel en Ondernemerschap

Crowdfunding groot succes

Op Dinsdag, 19 Mei, 2015, 02:36

Wanneer u als ondernemer een eigen project wilt starten, maar niet voldoende startkapitaal heeft, kunt u ervoor kiezen om aan crowdfunding te doen. Hierbij wordt het project bijvoorbeeld online aangeboden en kunnen geïnteresseerden investeren in uw project. Veel particulieren kunnen een klein bedrag investeren en zo komt u tot de volledige financiering voor uw project. 

Lees meer
Thema's: Financieel , Retail, Handel en Ondernemerschap

Oudere werknemers gemotiveerd door goede scholingskansen

Op Vrijdag, 13 Februari, 2015, 09:33

Onder veel werkgevers en werknemers heerst het hardnekkige idee dat extra verlofdagen of een lichter takenpakket tot gemotiveerdere oudere werknemers leiden en dat investeren in scholing van oudere werknemers niet meer loont. Wetenschappelijk onderzoek van het ROA (Research Centre for Education and the Labour Market) van de Universiteit Maastricht onder 57.000 werknemers en 2.500 werkgevers uit uiteenlopende sectoren laat echter het tegendeel zien.

Lees meer
Thema's: Communicatie , Financieel , ICT , Inkoop, Logistiek, Kwaliteit en Processen , Interviews en cases , Juridisch , Management en Leidinggeven , Marketing en Sales , Nieuws , Onderwijs en Pedagogiek , Overheid & Non Profit , Personeel en Organisatie , Persoonlijke Effectiviteit , Programming , Projectmanagement , Retail, Handel en Ondernemerschap , Subsidies en belastingvoordeel , Techniek , Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Meest kansrijke functies in 2015

Op Woensdag, 11 Februari, 2015, 09:30

Je zou het misschien niet verwachten in deze sombere economische tijden, maar er zijn nog steeds functies waarin wél werk te vinden is. Randstad publiceerde een lijst van 24 functies, verdeeld over 8 beroepsgroepen, waarvoor geldt dat de vraag groot is en het aanbod gemiddeld of schaars.

Lees meer
Thema's: Bouwkunde en Architectuur , Financieel , ICT , Marketing en Sales , Medisch en Paramedisch , Onderwijs en Pedagogiek , Secretarieel en Support , Techniek

Ook in 2015 toename van freelance opdrachten

Op Vrijdag, 30 Januari, 2015, 10:43

Uit de Freelance Markt Index (FMI) blijkt dat in veel branches de markt voor freelancers en kleine zelfstandigen verder aantrekt. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), de gezamenlijke uitzendbureaus en de website Freelance.nl laten zien dat in 2014 het aantal opdrachten met ruim 12% toenam. Voor de circa 900.000 zelfstandigen in Nederland betekende dit een toename van tienduizenden opdrachten in 2014. Er wordt verwacht dat deze groei van opdrachten ook in 2015 doorzet.

Lees meer
Thema's: Financieel , ICT , Techniek

Benelux-landen willen automatische wederzijdse erkenning van HBO- en WO-diploma’s

Op Woensdag, 24 December, 2014, 10:28

Naar schatting 300.000 mensen pendelen dagelijks over de grens tussen de Benelux-landen en van en naar de Duitse en Franse grensregio’s. Zij ervaren vaak belemmeringen bij het solliciteren over de grens. Zo is het momenteel met een HBO- of universitair diploma nog niet zo eenvoudig om aan de slag te gaan in een ander Benelux-land dan het land waar je je diploma hebt behaald. Maar als het aan de Benelux-landen ligt, komt daar in 2015 verandering in. Ze gaan de komende tijd bekijken hoe dit gerealiseerd kan worden. 

Lees meer
Thema's: Bedrijfskunde , Communicatie , Financieel , ICT , Inkoop, Logistiek, Kwaliteit en Processen , Interviews en cases , Juridisch , Management en Leidinggeven , Marketing en Sales , Nieuws , Onderwijs en Pedagogiek , Overheid & Non Profit , Personeel en Organisatie , Persoonlijke Effectiviteit , Projectmanagement , Retail, Handel en Ondernemerschap , Subsidies en belastingvoordeel , Techniek , Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg