Menu
NCOI Opleidingen - Financieel

Finance in de zorg

Ambieer jij een carrière in de zorg als finance professional? Door onder andere marktwerking en veranderingen in de wet- en regelgeving is het voor zorgaanbieders heel belangrijk dat zij...

Lees meer

Ambieer jij een carrière in de zorg als finance professional? Door onder andere marktwerking en veranderingen in de wet- en regelgeving is het voor zorgaanbieders heel belangrijk dat zij...

Lees meer

Ambieer jij een carrière in de zorg als finance professional? Door onder andere marktwerking en veranderingen in de wet- en regelgeving is het voor zorgaanbieders heel belangrijk dat zij...

Lees meer

Finance in de zorg: 5 opleidingen

Post Bachelor (1) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

NVAO-geaccrediteerd
18 maanden Post Bachelor Vanaf prijs:  € 5.763,00 8 locaties Virtual Classroom, Amsterdam, Zwolle, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Arnhem, Utrecht 1e startmoment: 01-09-2022

HBO-programma (1) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma Vanaf prijs:  € 5.299,00 18 locaties Nijmegen, Rotterdam, Eindhoven, Den Bosch, Groningen, Amsterdam, Utrecht, Tilburg, Virtual Classroom, Zwolle + 8 locaties 1e startmoment: 01-09-2022

Vakopleiding (1) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

NVAO-geaccrediteerd
Vakopleiding Vanaf prijs:  Binnenkort beschikbaar
Online segmentbrochure NCOI

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Ambieer jij een carrière in de zorg als finance professional? Door onder andere marktwerking en veranderingen in de wet- en regelgeving is het voor zorgaanbieders heel belangrijk dat zij kunnen vertrouwen op professionals met gedegen kennis en kunde. Alleen op die manier kunnen zij de best mogelijke zorg leveren die er is. Ben jij geïnteresseerd in de financiële bedrijfsvoering in de zorg? Dan is een van onze opleidingen gericht op finance in de zorg een uitstekende keuze.

Aan de slag als finance professional in de zorg

Sinds de privatisering van de zorgsector is er veel veranderd. Zorgaanbieders zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen werden private instellingen, het ziekenfonds werd afgeschaft en de zorgverzekering werd in het leven geroepen. Tegelijkertijd groeide de concurrentie van andere zorgaanbieders, waardoor ondernemerschap in de zorg belangrijk werd.
 
De zorgsector zit anders in elkaar dan bijvoorbeeld het bedrijfsleven en het zorgstelsel is complex. Daardoor worden er ook vaak andere vaardigheden gevraagd van een finance professional in de zorg dan in een ander vakgebied. Vaak werk je ook met andere systemen en zitten bedrijfsprocessen op een andere manier in elkaar. Dat vraagt om specialistische kennis en kunde.

De vraag naar zorgadministrateurs en controllers groeit

Bij finance in de zorg kun je aan verschillende beroepen denken. Bijvoorbeeld zorgadministrateur, financieel administrateur, controller of salarisadministrateur. Met name de vraag naar zorgadministrateurs en controllers is groot op dit moment. Dat betekent dat een opleiding in deze richting jou dan ook uitstekende carrièreperspectieven biedt.
 
De zorg heeft te maken met bepaalde wet- en regelgevingen. Wanneer krijgt een patiënt of cliënt een behandeling wel vergoed door de zorgverzekering en wanneer niet? En voldoen de medische dossiers, registratieprocessen en facturatieprocessen wel aan alle regels en is alles op de juiste manier ingevoerd? Hoe kun je zorgprocessen verbeteren zodat ze financieel, maar ook strategisch effectiever en efficiënter zijn? Dat is waar jij je als finance professional mee bezighoudt.

Opleiding tot finance professional in de zorg volgen?

Ben jij geïnteresseerd in de financiële werkzaamheden en ontwikkelingen binnen het Nederlandse zorgstelsel en de zorgprocessen binnen zorginstellingen? De Post Bachelor Zorgcontrol biedt je uitstekende carrièrekansen. Met deze opleiding verdiep je je in onderwerpen als cashflows, jaarrekeningen, ontwikkelingen van producten in de zorg en de financiering van de zorg. Na afronding van deze opleiding kun je aan de slag als controller bij een zorgaanbieder.
 
Wil je je meer richten op de administratieve kant van de zorg? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor het eenjarige programma HBO Zorgadministratie. In dit praktijkgerichte programma doe je alle kennis en kunde op die je nodig hebt om als zorgadministrateur aan de slag te gaan.
 
Liever een andere opleiding volgen? Bovenaan deze pagina vind je een compleet aanbod van al onze opleidingen, programma’s en trainingen gericht op finance in de zorg.