Payroll (loon- en salarisadministratie)

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij bijdragen aan een correcte uitbetaling van alle medewerkers en ervoor zorgen dat de financiën rondom het personeel goed geregeld zijn? Kies dan voor een opleiding Payroll (loon- en salarisadministratie) bij NCOI. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij bijdragen aan een correcte uitbetaling van alle medewerkers en ervoor zorgen dat de financiën rondom het personeel goed geregeld zijn? Kies dan voor een opleiding Payroll (loon- en salarisadministratie) bij NCOI. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij bijdragen aan een correcte uitbetaling van alle medewerkers en ervoor zorgen dat de financiën rondom het personeel goed geregeld zijn? Kies dan voor een opleiding Payroll (loon- en salarisadministratie) bij NCOI. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 18 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

HBO Bacheloropleiding (2)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

HBO Associate degree (1)

HBO-programma (3)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Praktijkopleiding (2)

Vakopleiding (7)

Training (3)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij bijdragen aan een correcte uitbetaling van alle medewerkers en ervoor zorgen dat de financiën rondom het personeel goed geregeld zijn? Kies dan voor een opleiding Payroll (loon- en salarisadministratie) bij NCOI. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past.

Wat is Payroll?

De termen Payroll, loonadministratie en salarisadministratie worden vaak door elkaar gebruikt. Grotendeels omvat het gelijksoortige taken en er bestaan dan ook geen enorme verschillen tussen de betekenis van deze drie begrippen.

Het verschil tussen loonadministratie en salarisadministratie is dan ook te vinden op detailniveau. Waar Loonadministratie zich vooral bezighoudt met het vaststellen van gewerkte uren, overuren, en andere loongerelateerde aspecten, houdt salarisadministratie zich meer bezig met maandelijkse salarisberekeningen, aftrekposten, en andere salarisgerelateerde zaken. Bij payroll werkt het weer net iets anders. Hier stelt het bedrijf het werkgeverschap over haar medewerkers namelijk beschikbaar aan een payrollonderneming, maar houdt zelf de zeggenschap over het salaris en het contract.

Een opleiding in payroll, loon- en salarisadministratie is dus ontzettend waardevol, want uiteindelijk zorg jij ervoor dat werknemers op tijd en volgens de gemaakte afspraken uitbetaald kunnen worden.

Opleidingen salarisadministratie 

Zoek je een baan in de salarisadministratie of wil jij een ware payroll professional worden? Dan sta je sterk met een stevige basis. Bijvoorbeeld met de opleiding voor het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) of de Vakopleiding Payroll Services (VPS®). Op basis van de laatste ontwikkelingen leer je alles wat je moet weten over de huidige wet- en regelgeving in dit vakgebied en leer je alles wat je moet weten op het gebied van arbeid en beloning. 

Tijdens deze opleidingen word je volledig ondersteund door ervaren professionals uit het vakgebied. Zo word je opgeleid tot expert binnen de salarisadministratie. Na de opleiding ben je in het bezit van een officieel diploma en kun je zelfstandig te werk gaan. Zo kun je bijvoorbeeld zelfstandig loonadministratie voeren, loonberekeningen maken en specifieke vragen van medewerkers beantwoorden. Dit maakt je een zeer waardevolle deskundige voor bedrijven.

Ben je op zoek naar een kort en praktijkgericht programma in de richting van salarisadministratie? Met het programma MBO Salarisadministratie doe je de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om de salarisadministratie van je organisatie uit te voeren.

Wil je je niet alleen verdiepen in salarisadministratie, maar ook in andere aspecten van personeelsadministratie, zoals arbeidsrecht, personeelsmanagement, verzuim en re-integratie? Volg dan de opleiding HBO Programma Personeelsadministratie. Tijdens dit praktijkgerichte programma ontwikkel je in één jaar de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je personeelsadministratie uit te voeren en te verbeteren.

Behaal je praktijkdiploma loonadministratie

Wil jij je graag verder ontwikkelen op het gebied van loon- en salarisadministratie? Of voer je nu al administratieve werkzaamheden uit, maar wil je je graag verder specialiseren? Vergroot dan jouw carrièrekansen met de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®). Leer in zes maanden tijd hoe je een goede loonadministratie opzet en ontwikkel je inzicht in de huidige wet- en regelgeving. Na afronding van deze opleiding loonadministratie ontvang je het officiële diploma Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Populaire opleidingen

HBO HR Administratie
Fris je basiskennis op over de belangrijkste aspecten op arbeidsrechtelijk en sociaal- verzekeringsrechtelijk gebied met het HBO Programma HR Administratie. Je leert de voordelen van verschillende beloningsvormen en -systemen kennen en krijgt zicht op de toegevoegde waarde van performance management.

Personeels- en salarisadministratie
Met het MBO-programma Personeels- en salarisadministratie leer jij om gestructureerd en met veel aandacht de personeelsadministratie van jouw bedrijf te organiseren. Deze opleiding vormt zowel voor beginners als gevorderden een stevige basis. De combinatie van bijeenkomsten en praktijkopdrachten maakt je direct succesvol in je werk.

Praktijkopleidingen Basiskennis Loonadministratie (BKL)
Ben je werkzaam binnen de loonadministratie of ambieer je een functie in deze richting? Met de Praktijkopleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL) word je goed voorbereid op het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Hierna kun je tevens doorgroeien tot professioneel salarisadministrateur.

Compensation and Benefits Consultant (CBC)
Deskundigen in beloningsvraagstukken, ook wel compensation and benefits genoemd, worden in toenemende mate gevraagd in het bedrijfsleven. Met de opleiding Compensation and Benefits Consultant (CBC) maak jij jezelf onmisbaar in elke organisatie. In negen maanden tijd maak jij kennis met alle belangrijke facetten van beloningsbeleid.

HBO Associate Degree Payroll Services
Met de HBO Associate Degree Payroll services van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep verwerf je gedegen kennis op het gebied van loonheffingen, sociale zekerheid, arbeidsrecht, pensioenen en fiscaliteiten.

Waarom volg je een payroll opleiding bij NCOI?

  • Studeer in je eigen tempo
  • Je hoeft niet te leren wat je al weet
  • Meerdere startmomenten per jaar
  • Ervaren en praktijkgerichte docenten
 

Wat doet een salarisadministrateur? 

Een salarisadministrateur is verantwoordelijk voor het beheren en verwerken van de salarisadministratie binnen een organisatie. Bijbehorende taken omvatten onder andere het berekenen en verwerken van lonen, salarissen en vergoedingen voor werknemers. Ze zorgen ervoor dat de juiste belastingen, premies en andere inhoudingen correct worden toegepast op het salaris van werknemers. Daarnaast houden ze ook de gegevens bij van gewerkte uren, verlofdagen en andere relevante informatie die nodig is voor een correcte uitbetaling van salaris.

Een salarisadministrateur moet op de hoogte blijven van actuele wet- en regelgeving op het gebied van belastingen en sociale zekerheid om ervoor te zorgen dat de salarisadministratie voldoet aan alle wettelijke vereisten. Ze werken vaak samen met andere afdelingen, zoals HR, om ervoor te zorgen dat alle gegevens up-to-date zijn. Een nauwkeurige en tijdige salarisadministratie is essentieel om ervoor te zorgen dat werknemers op een vast moment worden betaald, en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen met betrekking tot salarisuitbetalingen.

Blogs over Payroll, Loon- en Salarisadministratie

Wil jij graag meer weten over de baankansen, trends en andere relevante ontwikkelingen in dit vakgebied? Bekijk dan ook eens onze Financiële blogs.

Hier lees je bijvoorbeeld hoe interessant de nieuwe werkkostenregeling daadwerkelijk is. Ook als je benieuwd bent naar de laatste tips en trends voor een beter salaris kan je hier terecht.

Veelgestelde vragen over Payroll (loon- en salarisadministratie)

Wat is payroll?
Wat is loonadministratie?
Wat is salarisadministratie?
Wat doet een salarisadministrateur?
Wat kun je met een payroll opleiding?
Is een opleiding salarisadministratie te combineren met werk?