Budgetcoach en Schuldhulpverlening opleidingen

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding Budgetcoach en Schuldhulpverlening ontwikkel je de kennis en kunde waarmee je mensen met (beginnende) schulden kunt begeleiden. Wil je leren hoe je mensen helpt weer grip te krijgen op hun financiën? Ga dan voor een opleiding van NCOI. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding Budgetcoach en Schuldhulpverlening ontwikkel je de kennis en kunde waarmee je mensen met (beginnende) schulden kunt begeleiden. Wil je leren hoe je mensen helpt weer grip te krijgen op hun financiën? Ga dan voor een opleiding van NCOI. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding Budgetcoach en Schuldhulpverlening ontwikkel je de kennis en kunde waarmee je mensen met (beginnende) schulden kunt begeleiden. Wil je leren hoe je mensen helpt weer grip te krijgen op hun financiën? Ga dan voor een opleiding van NCOI. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 11 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Masterclass (1)

HBO Bacheloropleiding (1)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

HBO-programma (5)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Vakopleiding (4)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met een opleiding Budgetcoach en Schuldhulpverlening ontwikkel je de kennis en kunde waarmee je mensen met (beginnende) schulden kunt begeleiden. Wil je leren hoe je mensen helpt weer grip te krijgen op hun financiën? Ga dan voor een opleiding van NCOI. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past.

Wat is Schuldhulpverlening?

Schuldhulpverlening is een wettelijk ondersteuningstraject voor mensen die niet meer zelfstandig uit hun schulden komen. Ruim 500.000 Nederlandse huishoudens hebben schulden. Sommige van hen hebben schuldhulpverlening aangevraagd. In zo'n geval worden de inkomsten en uitgaven van iemand beheerd door een schuldhulpverlener. De hulpverlener zorgt ervoor dat de schuldenaar over voldoende leefgeld beschikt om het geld dat overblijft vervolgens naar de schuldeiser te sturen. Iemand zit in de schuldhulpverlening totdat de schuld volledig afgelost is. 

Het verschil tussen een schuldhulpverlener en een budgetcoach

Waar een schuldhulpverlener het gehele proces van financiële hulpverlening begeleidt en controleert, heeft een budgetcoach meer een adviserende rol. Met het HBO Programma Budgetcoach word je voorbereid om mensen van advies te voorzien en zo schulden te beperken of te voorkomen.

Voor wie dieper wil ingaan op zowel budgetcoaching als schuldhulpverlening, is er het HBO Programma Budgetcoaching en Schuldhulpverlening. Hierbij volg je verschillende modules en heb je de mogelijkheid om door te studeren richting een officiële HBO Bacheloropleiding. Vanuit beide programma’s kun je ook aansluitend een SHV-examen afleggen.

Ontwikkel je verder als financieel zorgverlener

Werk je als budgetcoach, wil je budgetcoach worden of wil je mensen helpen bij het beheren van hun geldzaken? Met het HBO-programma Budgetcoach verdiep je je in de kennis en kunde van budgetcoaching en ontwikkel je de communicatievaardigheden die nodig zijn om mensen te begeleiden bij het beheren van hun financiën.

Het HBO-programma bevat drie modules: budgetcoaching, schuldhulpverleningsproces en professionele communicatie. In de module Budgetcoaching leer je wat je rol en doel als budgetcoach is, door coachingstechnieken en begeleidingsvaardigheden te ontwikkelen. In de module Schuldhulpverlening maak je kennis met onderwerpen als kredietverstrekking, crisisinterventie en leer je hoe je een Wsnp kunt opstarten. In de laatste module ontwikkel je alle professionele communicatievaardigheden die je nodig hebt om coachingsgesprekken te houden en om te gaan met zaken als weerstand en de dramadriehoek.

Na het afronden van dit programma kun je direct de SHV-examens afleggen bij het Kiwa, waarna je je kunt laten registreren in het Register Persoonscertificering Schuldhulpverlening (RPS).

Populaire Opleidingen

HBO-Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening Specialisatie Budgetcoach
Als budgetcoach, bewindvoerder of schuldhulpverlener help je mensen die in financiële problemen dreigen te komen of al in de problemen zitten. Daarnaast ondersteun je ook mensen die niet in staat zijn om hun eigen financiën te beheren. Wil jij de kennis en vaardigheden ontwikkelen om mensen met schulden te begeleiden? Kies dan voor de HBO-Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening Specialisatie Budgetcoach.

HBO Programma Schuldverlening
Wil je je verder ontwikkelen op het gebied van schuldhulpverlening om mensen met schulden of financiële problemen op professionele wijze te begeleiden? Kies dan voor het HBO-programma schuldhulpverlening en ontwikkel de vaardigheden waarmee je op praktische wijze de theorie van schuldverlening kunt toepassen. Na het succesvol afronden van de opleiding kun je aan de slag binnen gemeenten, maatschappelijke instellingen, kredietbanken en commerciële bedrijven.

HBO Budgetcoach
Ben je opzoek naar een kortdurend, compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau waarbij je je verdiept in budgetcoaching? Dan is het HBO Programma Budgetcoach een passend programma. Je doet hierbij de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om praktische en passende oplossingen te vinden waarmee je je klanten met financiële problemen of schulden goed kan begeleiden.

HBO Module Budgetbeheer
Ben je al werkzaam als maatschappelijk werker of psycholoog en heb je regelmatig te maken met cliënten met financiële problemen? Met de HBO Module Budgetbeheer ontwikkel je je in korte tijd tot budgetcoach. Je verbreedt je kennis over budgetbeheer en ontwikkelt professionele coachingsvaardigheden door het schuldhulpverleningsproces te leren begrijpen en uitvoeren.

MBO Programma Schuldhulpverlening
Wil je anderen helpen verstandig met geld om te gaan en uit de schulden te blijven of te raken? Met het MBO-programma Schuldhulpverlening maak je in korte tijd kennis met de relevante wet- en regelgeving rondom schulden en leer je meer over de achtergrond van schulden en het voorkomen hiervan.

Schuldhulpverlener Kiwa SVH
Wil je als gecertificeerd Schuldhulpverlener aan de slag? Kies dan voor de vakopleiding Schuldhulpverlener (Kiwa SVH). Dit is bovendien de optimale voorbereiding op de officiële examens SVH I en SVH II van Kiwa. Na het afleggen van de examens ontvang je een Persoonscertificering Schuldhulpverlening bij Kiwa. Je maakt tijdens deze opleiding kennis met het schuldhulpverleningsproces en leert alles over budgetbeheer zodat je cliënten met schulden goed kan begeleiden.

Waarom volg je een opleiding tot Budgetcoach of Schuldhulpverlener bij de NCOI?

Een opleiding naast je baan volgen? Bij NCOI weten we hoe het is om werkenden op te leiden. De opleidingen tot Budgetcoach en Schuldhulpverlener bij NCOI zijn speciaal ontwikkeld voor werkend Nederland. Alle leerstof is zo ontwikkeld dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

  • Je hoeft niet te leren wat je al weet. Dit bespaart tijd en geld.
  • Een praktijkgerichte aanpak. Je kunt het geleerde direct toepassen. 
  • Start wanneer het uitkomt. Er zijn verschillende startmomenten per jaar. 
  • Studeer hoe en wanneer je wilt. Kies voor e-learning of volg de klassikale lessen overdag, ‘s avonds of in het weekend. 
  • De mogelijkheid om in je eigen tempo te studeren en de opleiding tijdelijk pauzeren als het even niet uitkomt.  
 

Meer weten? Lees hier dan meer over onze unieke onderwijsmethode.

Blogs over Budgetcoaching en Schuldhulpverlening

Wil jij graag meer weten over de baankansen, trends en andere relevante ontwikkelingen in dit vakgebied? Bekijk dan ook eens onze Financiële blogs.

Hier lees je bijvoorbeeld een aantal tips waarmee jij jouw omscholing richting de financiële sector kunt bekostigen. Ook als je wilt weten hoe je budgetcoach kunt worden kan je hier terecht.

Veelgestelde vragen

Wat is schuldhulpverlening?
Wat doet een budgetcoach?
Wat doet een schuldhulpverlener?
Hoe word ik budgetcoach?
Welke opleiding heb je nodig om schuldhulpverlener te worden?