Menu

Online studeren bij de opleidingen MVK en HVK erkend door minister Bussemaker

Studenten kunnen studiepunten verdienen met online-colleges. Dat besloot Jet Bussemaker. Naast erkenning van online onderwijs, wil de minister de ontwikkeling van online onderwijs ook financieel ondersteunen. Zij stelt hiertoe de komende jaren 1 miljoen euro per jaar beschikbaar.

Minister Bussemaker van Onderwijs erkent – zo blijkt uit haar Kamerbrief - deze (inmiddels niet meer geheel) nieuwe manier van kennisopname. De opleidingen Veiligheidskunde MVK en HVK van Reed Business Opleidingen hebben, naast klassikale bijeenkomsten een belangrijk online component.

Online- naast klassikaal

Zoals veel van onze opleidingen zetten wij e-learning in als extra leermiddel. De klassikale bijeenkomsten kunnen dan maximaal benut worden om mee te denken en te doen en om bijvoorbeeld praktijkcases te behandelen. Product Manager bij Reed Business Opleidingen, Hidde van der Leij: “Online onderwijs is in beweging. Een docent voor de klas die alleen maar zendt, is niet meer van deze tijd. Deelnemers willen niet alleen ontvangen, maar ook reageren, uitgedaagd worden en toetsen of de kennis voldoende is of in de juiste context is geplaatst. Bussemaker schrijft in de brief aan de kamer dat online onderwijs nóg waardevoller kan zijn, wanneer het wordt ingezet naast de reguliere klassikale bijeenkomsten. Sommigen zaken zijn simpelweg beter te ontwikkelen als je in een fysieke omgeving zit met gelijkgestemden.”

Digitale mogelijkheden verrijkt onderwijs

Als grondlegger van de eerste opleiding veiligheidskunde in Nederland is Reed Business Opleidingen dé grootste en eerste opleidingsinstituut dat online onderwijs aanbiedt. Van der Leij: “Daar waar veel conventionele opleiders vasthouden aan een cursorische onderwijsmethode, zijn steeds meer opleiders in staat om de digitalisering in hun voordeel te benutten. De inzet van digitale leermiddelen zorgen voor een verhoging van het niveau in het algemeen, aantoonbaar verbeterd onderwijsrendement, efficiency en daarmee kostenbesparing.” Daarnaast maak je het leren gewoon extra leuk. Bussemaker zegt hierover in de kamerbrief: “Open en online hoger onderwijs is in het geschetste toekomstbeeld het visitekaartje van onze instellingen. Aankomende studenten benutten in de toekomst het online aanbod meer en meer om hun studiekeuze te maken. Instellingen zullen met hun interactieve en didactisch rijke topcursussen en –opleidingen online tien- of honderdduizenden studenten trekken van over de hele wereld. Dit verrijkt het onderwijs, stimuleert het onderzoek en trekt talent naar Nederland.”

Opleiding MVK of HVK volgen?

Klik hier, bekijk de mogelijkheden en maak van veiligheid uw specialisme.

Bron: Kamerbrief 8 januari 2014 van Minister Bussemaker en nu.nl.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.