Online studeren bij de opleidingen MVK en HVK erkend door minister Bussemaker

Studenten kunnen studiepunten verdienen met online-colleges. Dat besloot Jet Bussemaker. Naast erkenning van online onderwijs, wil de minister de ontwikkeling van online onderwijs ook financieel ondersteunen. Zij stelt hiertoe de komende jaren 1 miljoen euro per jaar beschikbaar.

Minister Bussemaker van Onderwijs erkent – zo blijkt uit haar Kamerbrief - deze (inmiddels niet meer geheel) nieuwe manier van kennisopname. De opleidingen Veiligheidskunde MVK en HVK van Reed Business Opleidingen hebben, naast klassikale bijeenkomsten een belangrijk online component.

Online- naast klassikaal

Zoals veel van onze opleidingen zetten wij e-learning in als extra leermiddel. De klassikale bijeenkomsten kunnen dan maximaal benut worden om mee te denken en te doen en om bijvoorbeeld praktijkcases te behandelen. Product Manager bij Reed Business Opleidingen, Hidde van der Leij: “Online onderwijs is in beweging. Een docent voor de klas die alleen maar zendt, is niet meer van deze tijd. Deelnemers willen niet alleen ontvangen, maar ook reageren, uitgedaagd worden en toetsen of de kennis voldoende is of in de juiste context is geplaatst. Bussemaker schrijft in de brief aan de kamer dat online onderwijs nóg waardevoller kan zijn, wanneer het wordt ingezet naast de reguliere klassikale bijeenkomsten. Sommigen zaken zijn simpelweg beter te ontwikkelen als je in een fysieke omgeving zit met gelijkgestemden.”

Digitale mogelijkheden verrijkt onderwijs

Als grondlegger van de eerste opleiding veiligheidskunde in Nederland is Reed Business Opleidingen dé grootste en eerste opleidingsinstituut dat online onderwijs aanbiedt. Van der Leij: “Daar waar veel conventionele opleiders vasthouden aan een cursorische onderwijsmethode, zijn steeds meer opleiders in staat om de digitalisering in hun voordeel te benutten. De inzet van digitale leermiddelen zorgen voor een verhoging van het niveau in het algemeen, aantoonbaar verbeterd onderwijsrendement, efficiency en daarmee kostenbesparing.” Daarnaast maak je het leren gewoon extra leuk. Bussemaker zegt hierover in de kamerbrief: “Open en online hoger onderwijs is in het geschetste toekomstbeeld het visitekaartje van onze instellingen. Aankomende studenten benutten in de toekomst het online aanbod meer en meer om hun studiekeuze te maken. Instellingen zullen met hun interactieve en didactisch rijke topcursussen en –opleidingen online tien- of honderdduizenden studenten trekken van over de hele wereld. Dit verrijkt het onderwijs, stimuleert het onderzoek en trekt talent naar Nederland.”

Opleiding MVK of HVK volgen?

Klik hier, bekijk de mogelijkheden en maak van veiligheid uw specialisme.

Bron: Kamerbrief 8 januari 2014 van Minister Bussemaker en nu.nl.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.