Toegankelijkheid en maatwerk kenmerken nieuwe aanpak opleiding Hogere Veiligheidskundige (HVK)

Samenwerking NCOI Techniek & Veiligheid en Apply
TERNEUZEN, 25 oktober 2017 - Apply Opleidingen & Advies en NCOI Techniek & Veiligheid gaan samenwerken in het aanbieden van de opleiding Hogere Veiligheidskundige (HVK). Hiermee willen beide partijen de toegankelijkheid van de opleiding versterken, meer maatwerk mogelijk maken en eraan bijdragen dat ook in de toekomst voldoende, kwalitatief sterke hogere veiligheidskundigen kunnen worden opgeleid.

Een betere toegankelijkheid wordt bereikt door de vorm van de post-HBO-opleiding meer af te stemmen op de individuele leerstijl van hedendaagse professionals. De combinatie van klassikale lessen, integratie op de werkplek en e-learning biedt studenten meer individuele vrijheid, efficiënter gebruik van tijd en daarmee lagere totaalkosten voor de werkgever. De schaalgrootte van NCOI betekent binnen de samenwerking dat doorontwikkeling van de opleiding optimaal aandacht krijgt. Tegelijkertijd is gewaarborgd dat de persoonlijke, praktijkgerichte ondersteuning die zo kenmerkend is voor Apply, voor cursisten beschikbaar blijft door middel van extra (parallelle) modules. De HVK-opleiding wordt voortaan aangeboden onder de vlag van NCOI. De op de praktijk gebaseerde inhoudelijke inbreng van Apply is ook in de gecombineerde opzet gegarandeerd.

“Met deze samenwerking anticiperen we op marktontwikkelingen”, aldus Rob van de Walle, directeur van Apply. “Cursisten en hun werkgevers willen meer flexibiliteit. Door de organisatorische kwaliteiten en de ontwikkelkracht van NCOI te combineren met de persoonlijke benadering en ondersteuning van Apply, creëren we maatwerk. De student die het opleidingstraject maximaal zelfstandig wil doorlopen, kan de meest kostenefficiënte en nog steeds kwalitatieve route kiezen. Boven op dat basispakket zijn facultatieve modules beschikbaar die voorzien in bijvoorbeeld extra begeleiding tijdens de studie of het schrijven van de scriptie.”

“De student van vandaag stelt andere eisen. Tegelijkertijd verandert de markt”, aldus Sven Tump, directeur NCOI Techniek & Veiligheid. “Wij zoeken op ieder specifiek gebied de samenwerking met specialisten in de markt. Met haar dienstverlening in de veiligheidsmarkt is Apply zo’n specialist. De samenwerking met Apply garandeert dat we zowel inhoudelijk als qua vorm kunnen blijven meebewegen met de marktvraag en dat we de opleiding Hogere Veiligheidskundige ook in de toekomst op een gegarandeerd hoog niveau kunnen blijven aanbieden.”

De samenwerking gaat per direct in. Alle lopende HVK-opleidingen van beide organisaties worden ongewijzigd voortgezet. Voor de HVK-opleiding van Apply die op 26 oktober van start gaat, geldt een intensief begeleid overgangstraject.

Over NCOI

NCOI Techniek & Veiligheid is onderdeel van de grootste opleider van werkend Nederland, NCOI. De NCOI Groep heeft als missie het Leven Lang Leren in Nederland te faciliteren. Met vakopleidingen, maar ook met erkend MBO, HBO en Master onderwijs. Naast NCOI Opleidingen maken diverse gerenommeerde opleiders deel uit van de NCOI Groep, zoals Scheidegger, NTI, Schoevers, ISBW, Computrain, Markus Verbeek Praehep, NIBE-SVV, Pro Education, ISES, LECTRIC en Bestuursacademie Nederland. De NCOI Groep heeft circa 1.200 medewerkers en circa 3.500 actieve freelance professionals. NCOI is preferred supplier bij het grootste deel van de top 500 organisaties in Nederland.

Over Apply

Apply Opleidingen & Advies verzorgt opleidingen en cursussen en adviseert werkgevers over uiteenlopende veiligheidsvraagstukken. Apply richt zich op mensen die in de vakgebieden veiligheid, Arbo, milieu en kwaliteit actief zijn. Mede via het samenwerkingsverband the Safety Network bestrijkt ook Apply de gehele Nederlandse, maar ook de Vlaamse markten.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.