Menu

Video Installatietechniek 'Hoe haal je een koelinstallatie leeg?'

In deze video laten we zien hoe je een koelinstallatie leeg haalt door middel van de afpompunit naar de cylinder en vervolgens wordt de cylinder gewogen op de weegschaal. Open het luik of de ruimte die gekoeld is, zodat er zoveel mogelijk koudemiddel naar de installatie stroomt. De machine zal starten.

Geef de installatie een pumpdown schakeling. De koelinstallatie zal al het koudemiddel gaan verzamelen. En op een gegeven moment zal afslaan op een lage druk.  Ondertussen zet je de weegschaal aan en weeg je de afpompunit en de cylinder. 

Sluit de meterset aan op de afpompunit en van de afpompunit naar de cylinder. Zorg dat de slang gevacumeerd is. In de slang van de afpompunit blijft altijd een restant koudemiddel zitten. Vandaar dat hij vast zit met een kogelafsluiter.

Hierna volgt een lange volgorde om het koude middel hier vandaan via de afpompunit naar de cilinder te krijgen. Je ziet veel verschillende afsluiters. Het is belangrijk om die afsluiters in een bepaalde volgorde openen. Bekijk hiervoor de video en ga daarna zelf aan de slag.
 

Altijd op de hoogte blijven van alle video's, whitepapers én artikelen over installatietechniek? Blijf op de hoogte via:

1349165349_FaceBook_24x24 Vakkennis Installatietechniek  
1349165469_linkedin_24x24 Vakkennis Installatietechniek  
1349165305_Twitter_24x24 @RBOinstallatie  
Of schrijf je voor de gratis nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Online segmentbrochure NCOI

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.