Video Installatietechniek 'Hoe haal je een koelinstallatie leeg?'

In deze video laten we zien hoe je een koelinstallatie leeg haalt door middel van de afpompunit naar de cylinder en vervolgens wordt de cylinder gewogen op de weegschaal. Open het luik of de ruimte die gekoeld is, zodat er zoveel mogelijk koudemiddel naar de installatie stroomt. De machine zal starten.

Geef de installatie een pumpdown schakeling. De koelinstallatie zal al het koudemiddel gaan verzamelen. En op een gegeven moment zal afslaan op een lage druk.  Ondertussen zet je de weegschaal aan en weeg je de afpompunit en de cylinder. 

Sluit de meterset aan op de afpompunit en van de afpompunit naar de cylinder. Zorg dat de slang gevacumeerd is. In de slang van de afpompunit blijft altijd een restant koudemiddel zitten. Vandaar dat hij vast zit met een kogelafsluiter.

Hierna volgt een lange volgorde om het koude middel hier vandaan via de afpompunit naar de cilinder te krijgen. Je ziet veel verschillende afsluiters. Het is belangrijk om die afsluiters in een bepaalde volgorde openen. Bekijk hiervoor de video en ga daarna zelf aan de slag.
 

Altijd op de hoogte blijven van alle video's, whitepapers én artikelen over installatietechniek? Blijf op de hoogte via:

1349165349_FaceBook_24x24 Vakkennis Installatietechniek  
1349165469_linkedin_24x24 Vakkennis Installatietechniek  
1349165305_Twitter_24x24 @RBOinstallatie  
Of schrijf je voor de gratis nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant