Menu

KanZ

Samenwerking KanZ en NCOI biedt oplossing voor werkzoekenden

KanZ is een organisatie die met behulp van vakopleiders scholing op maat biedt om de succesvolle in- en doorstroom van gekwalificeerd personeel binnen bedrijven te stimuleren. De organisatie maakt gebruik van kansen op regionaal en lokaal niveau om werkgevers, werkenden, werkzoekenden, ZZP’ers en uitkerende instanties te faciliteren. KanZ brengt mensen en werk duurzaam bij elkaar, met als doel een erkend MBO-diploma en een passende werkplek.

Een aantal opdrachtgevers van KanZ gaven aan dat zij de vacature voor gas/water/warmte-monteur de laatste tijd steeds moeilijker konden vervullen. Met een leerwerktraject inclusief werkgarantie wil KanZ deze vacature weer succesvol toegankelijk maken voor werkzoekenden en daarmee het tekort aan goed geschoolde monteurs tegengaan.

In korte tijd hetzelfde erkende MBO-diploma

Voor dit leerwerktraject ging Jan Zoetelief, projectleider opleidingsgroep techniek van KanZ, op zoek naar een opleidingsinstituut voor het opleiden van nieuwe medewerkers tot MBO Monteur Gas/Water/Warmte niveau 2. Tijdens deze zoektocht kwam Jan erachter dat de toegevoegde waarde zit in het voldoen aan een opleidings- en omscholingsvraag vanuit het bedrijfsleven voor jongvolwassenen en volwassenen met werkervaring. Zo kwam hij bij NCOI Opleidingen terecht. “NCOI biedt in korte tijd dezelfde kwaliteit en hetzelfde erkende MBO-diploma. Je kunt elk moment per jaar starten en er is een grote mate van flexibiliteit. Hierdoor kunnen we veel meer maatwerk leveren voor het bedrijfsleven. Ook al zijn de kosten van reguliere opleiders lager, dit weegt niet op tegen de studieduur. Via NCOI kunnen werklozen eerder weer aan de slag en dat is in deze situatie een stuk belangrijker”, aldus Jan.

Erkende opleidingen

KanZ wil bedrijven graag professionele opleidingen van hoge kwaliteit bieden. Door de erkenningen van NCOI kan KanZ dezelfde kwaliteit bieden als reguliere opleiders. “In eerste instantie bemerkten wij verwondering over de korte doorlooptijd van de opleiding. Men gelooft niet dat het in zo’n korte tijd kan voor dezelfde kwaliteit. KanZ wil bewijzen dat dit wel kan voor omscholing en mensen met werkervaring. We zijn er trots op dat een professionele en grote speler in de markt als NCOI dit samen met ons wil waarmaken”, vertelt Jan.

Strenge voorselectie

Het afgelopen jaar heeft KanZ allerlei voorbereidingen getroffen voor dit leerwerktraject. Naast het samenwerkingscontract met NCOI heeft KanZ ook een uniek, landelijk contract afgesloten met UWV. Via UWV werft KanZ mensen die geschikt zijn om dit traject in te gaan. Tot nu toe heeft KanZ bijna 80 werklozen en een aantal omscholers geselecteerd die in aanmerking komen voor het leerwerktraject tot MBO Monteur Gas/Water/Warmte niveau 2. De strenge voorselectie is gericht op de werkervaring, maar vooral op de arbeidsmoraal. “Om gemotiveerde en goede werknemers te kunnen plaatsen bij onze opdrachtgevers, is de arbeidsmoraal van deze mensen misschien wel het allerbelangrijkste. Hiervoor doorlopen de geselecteerde mensen dan ook meerdere testen. Wie geen goede arbeidsmoraal heeft, heeft weinig kans tot slagen als succesvol monteur”, aldus Jan.

Werkgarantie

Degenen die de voorselectie doorkomen, krijgen een proefplaatsing aangeboden bij een van de opdrachtgevers. Deze ‘stage’ duurt maximaal 3 maanden en in deze periode wordt het kaf van het koren gescheiden. De overgebleven medewerkers starten met de BBL-opleiding MBO Monteur Gas/Water/Warmte niveau 2. KanZ wil vanaf begin 2014 elk kwartaal starten met een nieuwe groep. Na het succesvol afronden van deze opleiding worden deze mensen door een van de opdrachtgevers in dienst genomen.

KanZ ontzorgt werkgever

Om als volwaardig monteur gas/water/warmte aan de slag te kunnen gaan, is een vakopleiding niet voldoende. Je hebt de nodige certificeringen nodig om het vak goed en veilig uit te kunnen oefenen. Daarom krijgen de deelnemers aanvullend op de opleiding een aantal trainingen aangeboden om deze certificeringen te behalen, zoals veiligheidsinstructies. Hiernaast geeft KanZ de werkgevers ook de optie tot detachering. Zij ontzorgen de werkgever door een totaalplaatje aan te bieden: werven, selecteren, testen, opleiden en detacheren.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit leerwerktraject of een dergelijk traject dat is afgestemd op uw organisatie, kunt u contact opnemen met Ilse Tersluijsen via telefoonnummer 035 - 6 721 031 of via incompany@ncoi.nl.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.