Menu

De arbeidsontwikkelingen in de Complexe Zorg

In de gehele zorgsector heersen al jaren tekorten. Dat zorgt ervoor dat zorgorganisaties regelmatig voor uitdagingen komen te staan. Hoe zit het met de arbeidsontwikkelingen in de Complexe Zorg? En hoe kun je als zorgorganisatie ervoor zorgen dat personeelstekorten binnen jouw organisatie niet alsmaar oplopen? Je leest het in ons magazine Complexe Zorg Academie.

De krappe arbeidsmarkt

De arbeidsontwikkelingen binnen het beroepsdomein Complexe Zorg zijn minder rooskleurig dan gehoopt. De continuïteit van de personele bezetting staat onder druk. Uit recente berekeningen van het Capaciteitsorgaan blijkt bovendien dat we tot ver na 2021 met tekorten geconfronteerd zullen worden. Deze krapte op de arbeidsmarkt heeft verschillende redenen:

  • De vraag naar gespecialiseerde beroepskrachten is vele malen groter dan het aanbod;
  • Het aantal vacatures blijft naar verwachting de komende jaren groeien;
  • De zorg wordt complexer en dat vraagt om meer expertise en samenwerking binnen het domein;
  • Om de best mogelijke zorg te kunnen leveren en de kwaliteit van de zorg hoog te houden kost tijd en aandacht.


Creatieve en daadkrachtige oplossingen

Zorgorganisaties staan door deze tekorten regelmatig voor uitdagingen. De noodzaak om zelf intern zorgpersoneel op te leiden en zo te voorzien in de personeelsbehoefte neemt steeds verder toe. Bovendien blijkt dat er in toenemende mate behoefte is aan een zorgprofessional die op verschillende onderdelen binnen de Complexe Zorg kan acteren. In het magazine Complexe Zorg Academie vertellen we je meer over hoe je dit voor jouw zorgorganisatie kunt realiseren.

Meer weten?

Vraag ons magazine Complexe Zorg Academie aan en ontdek hoe je zelf kunt bijdragen aan het terugdringen van de personeelstekorten in de Complexe Zorg.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.