Jezelf voordelig bijscholen met STAP

Met bijscholing til je je vakbekwaamheid en kennis naar een hoger niveau. Zo heb je meer kans om hogerop te komen en onderscheid je je van je collega's. Een aanvullende opleiding of cursus volg je nu voordelig met € 1.000,- STAP-budget. Dit is een subsidie van de overheid om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren door scholing.

Werkgevers zijn sinds 2015 zelfs wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat werknemers voldoende scholing krijgen. Het is namelijk belangrijk dat werknemers de scholing kunnen volgen die nodig is om hun functie goed uit te kunnen voeren.

Bijscholing versus omscholing

Wat is het verschil tussen bijscholing en omscholing? Met bijscholing verdiep je je kennis binnen het beroep waarin je al werkzaam bent. Zo houd je je kennis actueel en zet je een stap verder in je loopbaan. Ook als je niet van functie, baan of vakgebied verandert, verbetert het leren van nieuwe vaardigheden je prestaties in je huidige werk. Omscholing is bedoeld om een heel nieuw beroep aan te leren. Je wordt opgeleid in een vakgebied waarbinnen je nog niet eerder hebt gewerkt. Dit doen mensen vaak, ook op wat latere leeftijd, om alsnog hun passie te volgen en een al lang gekoesterde droom te verwezenlijken. De aanzet hiertoe kan het vervallen van een functie zijn.

Wat zijn de voordelen van bijscholing?

Je verbetert je kennis en vaardigheden en het levert ook nieuwe energie, impulsen en motivatie op. Vaak heeft het ook een positief en stimulerend effect op het team waar je deel van uitmaakt. Scholing leidt tot nieuwe inzichten die je met jouw team kunt gaan toepassen in de praktijk. Hierdoor blijf jij uitdaging vinden in jouw baan en voorkom je dat je passie verliest in je werkzaamheden.

In de zorg ben je zelfs zelf verantwoordelijk voor het up-to-date houden van je kennis en deskundigheid en bekwaam te blijven in verpleegtechnische handelingen. Goede bijscholing is daarvoor essentieel.

Meer weten over bijscholen met STAP-budget?

Wil je meer weten over het STAP-budget en welke opleidingen je kunt volgen om je bij te scholen? Kijk dan op onze informatiepagina over het STAP-budget.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.