Omscholen met € 1.000,- STAP-budget

Denk je er wel eens over om iets heel anders te gaan doen en te gaan werken in een heel ander beroep dan je nu hebt? Kansen zijn er nu genoeg met een overvloed aan vacatures in bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs, de bouw en de ICT. Toch doe je omscholen niet zomaar even. Het betekent een tijds-, maar ook een financiële investering. Wist jij dat je het STAP-budget van € 1.000,- kunt inzetten voor je omscholing? Lees meer over de kansen van omscholing en het STAP-budget in deze blog.

Kansen en omscholen

Vooral opleidingen in de zorgsector zijn populair. Je vergroot hiermee je kans op een baan aanzienlijk. Je kunt je bijvoorbeeld omscholen met een opleiding in de verpleegkunde, sociaal pedagogische hulpverlening, maatschappelijk werk en dienstverlening, jeugdzorg of pedagogiek. Ook als je al in de zorg en hulpverlening werkt kun je je expertise en waarde op de arbeidsmarkt vergroten met een opleiding.

Hoewel het aantal vacatures in het laatste kwartaal van 2021 volgens het CBS iets minder hard is gestegen, stonden er eind december toch 387.000 vacatures open. Weer een recordaantal. Er zijn dus verschillende sectoren met grote personeelstekorten. Hier heb je dus een flinke kans op een leuke nieuwe baan. Wil je meer weten over omscholen en de kansen die dat jou kan bieden? Kijk dan op onze informatiepagina over omscholen.

Financieel steuntje in de rug

Omscholen doe je niet zomaar even. Je moet het echt willen, want het is wel een investering. In tijd en inspanning, maar ook financieel. Met die eerste twee kan NCOI je helpen. Onze opleidingen zijn helemaal afgestemd op werkenden, zodat ze goed te volgen zijn naast je werk en privéleven. Financieel kun je met het STAP-budget een steuntje in de rug krijgen van de overheid. Je kunt namelijk met € 1.000,- voordeel een opleiding volgen. Wil je meer weten over het STAP-budget en hoe je het aanvraagt? Kijk dan op onze informatiepagina over het STAP-budget.

Meer weten?

Wil je graag eens praten over de kansen en mogelijkheden van omscholen? Onze opleidingsadviseurs helpen je hier graag bij. Samen kijken we naar welke mogelijkheden je hebt. Neem vrijblijvend contact met ons op via 035 - 6400 411 of vul ons contactformulier in.

 
Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.