Menu

Toch subsidie praktijkleren voor VMBO-leerlingen

Werkgevers die praktijkbegeleiding bieden aan VMBO-leerlingen die een leer-werktraject volgen, komen toch in aanmerking voor de subsidie praktijkleren. Oorspronkelijk zou deze groep buiten de regeling vallen, maar minister Bussemaker van OCW heeft een aantal moties van Tweede Kamerfracties ter harte genomen. Dat blijkt uit de definitieve versie van de subsidieregeling in de Staatscourant.

Tijdens de behandeling van de subsidieregeling praktijkleren, die de afdrachtvermindering onderwijs vanaf 1 januari 2014 vervangt, is een aantal moties ingediend. Dit heeft ervoor gezorgd dat de minister het toch belangrijk vindt dat deze ‘kwetsbare’ groep goed wordt ondersteund. Subsidie kan immers een steuntje in de rug zijn voor een werkgever die een VMBO-leerling onder zijn hoede neemt.
Een ander belangrijk punt is dat de minister niet tegemoetkomt aan het verzoek om tijdens de overgangsperiode, 1 januari tot en met 31 juli 2014, een vast subsidiebedrag per leerwerkplek uit te keren. Werkgevers krijgen de subsidie achteraf uitgekeerd. Het bedrag dat de onderneming krijgt, hangt af van het aantal aanvragen dat wordt ingediend.
Om werkgevers toch wat meer zekerheid te geven over de hoogte van de tegemoetkoming die ze kunnen verwachten, heeft de minister een schatting gemaakt van het subsidiebedrag als alle werkgevers een beroep doen op de regeling. Het geschatte bedrag per leerwerkplek komt in dat geval uit op € 1.000,-. Dat is het bedrag dat een werkgever in de overgangsperiode op zijn minst ontvangt. De uiteindelijke hoogte wordt dus achteraf bepaald en hangt af van het aantal en de omvang van de aanvragen, maar is maximaal € 2.700,-.
In maart 2014 houdt Agentschap NL informatiebijeenkomsten voor werkgevers, waarbij de aanvraagprocedure wordt toegelicht. Er zijn dan adviseurs van Agentschap NL aanwezig om vragen te beantwoorden. Het is ook mogelijk om van tevoren op de website van Agentschap NL al te kijken of een onderneming in aanmerking komt. De minister zal de Tweede Kamer vóór de zomer informeren over de eerste ervaringen met de nieuwe subsidieregeling. Bron: Agentschap NL

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.