Toe aan een carrièreswitch?

Denk jij wel eens aan het roer omgooien en je laten omscholen naar een ander beroep? Om werk te maken van je lang gekoesterde ambities? Om meer baanzekerheid te vinden? Om aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt? Of omdat je simpelweg toe bent aan iets nieuws? Wat je motivatie ook is, NCOI Opleidingen kan je erbij helpen. 

Toe aan een carrièreswitch?

Denk jij wel eens aan het roer omgooien en je laten omscholen naar een ander beroep? Om werk te maken van je lang gekoesterde ambities? Om meer baanzekerheid te vinden? Om aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt? Of omdat je simpelweg toe bent aan iets nieuws? Wat je motivatie ook is, NCOI Opleidingen kan je erbij helpen.

Omscholen bij NCOI Opleidingen

Steeds minder mensen oefenen hun hele loopbaan hetzelfde beroep uit. Waar oudere generaties mogelijk nog veertig jaar bij dezelfde werkgever werkten, is dat bij het werkend Nederland van nu een stuk minder vanzelfsprekend. Voldoening en werkplezier, maar ook loopbaanperspectief en aantrekkelijk blijven voor de arbeidsmarkt zijn nu belangrijker dan ooit. 

Uit recent onderzoek van nationaleberoepengids.nl blijkt dat 76% van werkend Nederland weleens denkt aan omscholen. Daarvan wil 37% zich al op korte termijn omscholen. De redenen om een carrièreswitch te maken, kunnen heel divers zijn. Misschien wil je nu eindelijk gaan voor je droombaan. Of zie je meer carrièreperspectief in een ander vakgebied. Of misschien ben je simpelweg toe aan iets nieuws. 

Ontdek je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt staat niet stil. Oude functies kunnen verdwijnen, nieuwe functies kunnen ontstaan. Maar ook je huidige werkzaamheden kunnen door bijvoorbeeld technologische ontwikkelingen en digitalisering veranderen. Dat hoeft niet slecht te zijn, want door deze nieuwe omstandigheden ontstaan er ook weer nieuwe mogelijkheden.

Er zijn diverse sectoren waar de vraag naar nieuw personeel groot is. Dit vergroot je kansen op een baan enorm. Denk bijvoorbeeld aan sectoren als:

Omscholers zijn juist heel waardevol

Misschien denk je dat je als omscholer ten opzichte van collega’s een achterstand hebt omdat je pas later in het vakgebied terecht bent gekomen. In de praktijk is het tegendeel waar. De ervaring, kennis en vaardigheden die je eerder opdeed kunnen juist van enorm toegevoegde waarde zijn. Het zorgt er misschien voor dat je niet alles meer hoeft te leren omdat je bepaalde onderdelen al onder de knie hebt. Daardoor kun je mogelijk sneller je opleiding afronden. Daarnaast denken omscholers vaak vanuit andere invalshoeken. Dat levert regelmatig creatieve ideeën en oplossingen op en maakt jou als omscholer enorm waardevol voor een werkgever.

Download onze brochure over omscholen 

Een nieuwe carrière wandel je meestal niet zomaar binnen. Daar heb je eerst een opleiding of een bepaald diploma voor nodig en dat is waar NCOI Opleidingen je graag bij helpt. Er zijn namelijk heel veel kansen en mogelijkheden. 

Wil je meer te weten komen over omscholen? Wat zijn de mogelijkheden? Waar moet je op letten? Wat is de ervaring van eerdere omscholers? En wat kunnen wij voor je betekenen bij je omscholing? Dan kun je onze algemene brochure over omscholen downloaden en ontdekken waar jouw kansen liggen.

Weet je al naar welke sector of branche je wilt omscholen? Bijvoorbeeld naar ICT of techniek? Of gaat je interesse uit naar een baan in de zorg of het onderwijs? Dan kun je een brochure downloaden waarin je alles kunt lezen over de mogelijkheden en kansen in dat specifieke vakgebied.

Download de brochure

Omscholen bij NCOI Opleidingen

Omscholing finance
Omscholing it
Omscholing onderwijs
Omscholing overheid
Omscholing techniek
Omscholing zorg
Financieringsmogelijkheden omscholing

Omscholen hoeft niet duur te zijn. Als omscholer kun je namelijk gebruikmaken van diverse interessante financiële voordelen vanuit de overheid. Zo is er bijvoorbeeld het levenlanglerenkrediet en kun je je studiekosten aftrekken van de inkomstenbelasting. Daarnaast kun je in aanmerking komen voor de Subsidie Praktijkleren (SPL) en de SLIM-subsidieregeling. Klik op de knop hieronder voor meer informatie over deze financieringsmogelijkheden.

Studenten en docenten aan het woord

Portret Jacqueline Nollet
Jacqueline Nollet

Docent Zorg

‘Omscholers nemen kennis, vaardigheden en ervaring mee waar juist anderen van kunnen leren’

Portret Jacob Eikelboom
Jacob Eikelboom

Docent Onderwijs

‘Voor mij zijn omscholers vaak ideale studenten’

Portret Marlies de Haan
Marlies de Haan

Zij-instromer PABO

‘De combinatie werken en leren is heel motiverend, omdat je de theorie direct kunt toepassen in de praktijk.’

Welke opleiding past bij jou?
Het kiezen van de juiste opleiding kan best lastig zijn. Daar helpen we je graag bij. Met onze keuzehulp vind je in 6 stappen de opleiding die aansluit op jouw ambities, wensen en behoeften.
De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.