Menu

Toe aan een carrièreswitch?

Denk jij wel eens aan het roer omgooien en je laten omscholen naar een ander beroep? Om werk te maken van je lang gekoesterde ambities? Om meer baanzekerheid te vinden? Om aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt? Of omdat je simpelweg toe bent aan iets nieuws? Wat je motivatie ook is, NCOI Opleidingen kan je erbij helpen. 

Toe aan een carrièreswitch?

Denk jij wel eens aan het roer omgooien en je laten omscholen naar een ander beroep? Om werk te maken van je lang gekoesterde ambities? Om meer baanzekerheid te vinden? Om aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt? Of omdat je simpelweg toe bent aan iets nieuws? Wat je motivatie ook is, NCOI Opleidingen kan je erbij helpen.

Omscholen bij NCOI Opleidingen

Steeds minder mensen oefenen hun hele loopbaan hetzelfde beroep uit. Waar oudere generaties mogelijk nog veertig jaar bij dezelfde werkgever werkten, is dat bij het werkend Nederland van nu een stuk minder vanzelfsprekend. Voldoening en werkplezier, maar ook loopbaanperspectief en aantrekkelijk blijven voor de arbeidsmarkt zijn nu belangrijker dan ooit. 

Uit recent onderzoek van nationaleberoepengids.nl blijkt dat 76% van werkend Nederland weleens denkt aan omscholen. Daarvan wil 37% zich al op korte termijn omscholen. De redenen om een carrièreswitch te maken, kunnen heel divers zijn. Misschien wil je nu eindelijk gaan voor je droombaan. Of zie je meer carrièreperspectief in een ander vakgebied. Of misschien ben je simpelweg toe aan iets nieuws. 

Ontdek je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt staat niet stil. Oude functies kunnen verdwijnen, nieuwe functies kunnen ontstaan. Maar ook je huidige werkzaamheden kunnen door bijvoorbeeld technologische ontwikkelingen en digitalisering veranderen. Dat hoeft niet slecht te zijn, want door deze nieuwe omstandigheden ontstaan er ook weer nieuwe mogelijkheden.

Er zijn diverse sectoren waar de vraag naar nieuw personeel groot is. Dit vergroot je kansen op een baan enorm. Denk bijvoorbeeld aan sectoren als:

Omscholers zijn juist heel waardevol

Misschien denk je dat je als omscholer ten opzichte van collega’s een achterstand hebt omdat je pas later in het vakgebied terecht bent gekomen. In de praktijk is het tegendeel waar. De ervaring, kennis en vaardigheden die je eerder opdeed kunnen juist van enorm toegevoegde waarde zijn. Het zorgt er misschien voor dat je niet alles meer hoeft te leren omdat je bepaalde onderdelen al onder de knie hebt. Daardoor kun je mogelijk sneller je opleiding afronden. Daarnaast denken omscholers vaak vanuit andere invalshoeken. Dat levert regelmatig creatieve ideeën en oplossingen op en maakt jou als omscholer enorm waardevol voor een werkgever.

Download onze brochure over omscholen 

Een nieuwe carrière wandel je meestal niet zomaar binnen. Daar heb je eerst een opleiding of een bepaald diploma voor nodig en dat is waar NCOI Opleidingen je graag bij helpt. Er zijn namelijk heel veel kansen en mogelijkheden. 

Wil je meer te weten komen over omscholen? Wat zijn de mogelijkheden? Waar moet je op letten? Wat is de ervaring van eerdere omscholers? En wat kunnen wij voor je betekenen bij je omscholing? Download onze brochure en ontdek waar jouw kansen liggen.

Download omscholingsbrochure

Omscholen bij NCOI Opleidingen

Financieringsmogelijkheden omscholing

Omscholen hoeft niet duur te zijn. Als omscholer kun je namelijk gebruikmaken van diverse interessante financiële voordelen vanuit de overheid. Zo is er bijvoorbeeld het levenlanglerenkrediet en kun je je studiekosten aftrekken van de inkomstenbelasting. Daarnaast kun je in aanmerking komen voor de Subsidie Praktijkleren (SPL) en de SLIM-subsidieregeling. Klik op de knop hieronder voor meer informatie over deze financieringsmogelijkheden.

Studenten en docenten aan het woord

Jacqueline Nollet

Docent Zorg

‘Omscholers nemen kennis, vaardigheden en ervaring mee waar juist anderen van kunnen leren’

Jacob Eikelboom

Docent Onderwijs

‘Voor mij zijn omscholers vaak ideale studenten’

Marlies de Haan

Zij-instromer PABO

‘Ik heb er het volste vertrouwen in dat er ook na de opleiding weer iets moois op mijn pad komt!’

Welke opleiding past bij jou?

Het kiezen van de juiste opleiding kan best lastig zijn. Daar helpen we je graag bij. Met onze keuzehulp vind je in 6 stappen de opleiding die aansluit op jouw ambities, wensen en behoeften.
Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.