Menu

HBO Logistiek en IT

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je logistieke processen slimmer inrichten? En ben je benieuwd hoe je technologie hierbij kunt inzetten? Dan is de HBO Logistiek en IT iets voor jou. In dit programma leer je op welke wijze je IT-oplossingen inzet om logistieke processen te optimaliseren. Zowel het opslaan van informatie met behulp van Enterprise Resource Planning (ERP) software als het gebruik van big data komen aan bod. Je legt data vast en maakt verbindingen tussen verschillende informatiebronnen, zo werk je aan toekomstbestendige logistieke processen. Met je IT-specialisme versterk je als logisticus je positie op de arbeidsmarkt.

Doelgroep

Je bent werkzaam binnen de logistiek en wilt IT gebruiken om je logistieke processen verder te optimaliseren. Je wilt een kort en praktijkgericht programma volgen op HBO-niveau.

Doel en opzet

In dit programma ga je in op de IT-kant van de logistiek. Je onderzoekt op welke wijze de supply chain van je organisatie is ingericht en hoe je dit kunt verbeteren, zodat je de productiekosten reduceert. Hierbij houd je goed zicht op duurzaam ontwerpen en produceren. Bij de herinrichting van processen onderzoek je hoe je beschikbare data voor je kunt laten werken. Met behulp van big data en ERP leer je inschattingen maken voor toekomstige klantbehoeften. Je krijgt les van docenten met veel ervaring in de praktijk. Door hun ervaring gaat de uitleg echt voor je leven. De opgedane kennis pas je direct toe in je eigen werk.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Logistiek en IT

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.