Menu

MBO Evenementenorganisatie

Praktijkgericht programma over het organiseren van evenementen - 3 maanden

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vind je organiseren leuk en zou je mee willen helpen met het organiseren van evenementen? In dit praktische programma verdiep je je in wat er allemaal komt kijken bij evenementenorganisatie. Zo leer je onderhandelen met leveranciers en werken volgens een draaiboek en tijdsplanning. Ook ga je aan de slag met onderwerpen rondom veiligheid. Na afronding van dit programma weet je precies hoe je een succesvol evenement organiseert. Bovendien kun je met dit diploma mogelijk verkort doorstuderen in de MBO-opleiding Medewerker Evenementenorganisatie niveau 4.

Doelgroep

Je bent (toekomstig) assistent binnen de evenementenorganisatie. Of je werkt op een afdeling Evenementenorganisatie en Concerten en je organiseert festivals, tournees en concoursen. Dit programma is ook geschikt voor pr- en communicatiemedewerkers die regelmatig evenementen organiseren.

Doel en opzet

Dit praktijkgerichte programma is speciaal ontwikkeld om werken en leren te combineren. In dit boeiende programma krijg je zicht op verschillende soorten evenementen en opdrachtgevers waar je in de praktijk mee te maken kunt krijgen. Je leert plannen en organiseren en gaat aan de slag met de communicatie rondom het evenement. Ook maak je een beveiligingsplan. Zo word je uitstekend voorbereid op de praktijk.

Je wordt tijdens het programma begeleid door zeer ervaren docenten. Daarnaast kun je gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten, de zeer moderne online leeromgeving en je eigen werkomgeving maakt het programma uniek.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MBO Evenementenorganisatie

Praktijkgericht programma over het organiseren van evenementen - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.