Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

MBO Vakopleiding Servicemonteur Werktuigkundige Installaties

Specialisatie in onderhoud van installaties voor warm water en klimaat - 6 maanden

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je verder ontwikkelen in installatietechniek? Wil je je verdiepen in warmtetransport, koeling en luchtbehandeling? Volg dan deze vakopleiding. Je krijgt inzicht in installaties, zoals cv-ketels en airco's. Je controleert de werking hiervan en stelt de installaties opnieuw in als dat nodig is. Kleine afwijkingen kun je direct aanpassen. Je volgt de kernmodules die ook deel uitmaken van de erkende MBO-opleiding Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties niveau 3.

Doelgroep

Je wilt je graag ontwikkelen in de installatietechniek. Je wilt diepgaande vakkennis opdoen op MBO-niveau.

Doel en opzet

In deze vakopleiding krijg je inzicht in installatietechniek. Je kijkt hierbij naar warmte, koeling en tapinstallaties. Daarnaast ga je praktijkgericht aan de slag met het uitvoeren van onderhoud aan installaties. Je leert de onderhoudswerkzaamheden te plannen en veilig uit te voeren. Na afloop stel je de installatie weer in bedrijf, zodat de klant er weer gebruik van kan maken.

Tijdens het programma krijg je les van docenten met veel ervaring in je dagelijkse beroepspraktijk. Leren doe je in de praktijk en daarom voer je verschillende praktijkopdrachten uit. Zo kun je alles wat je leert meteen toepassen, waardoor je direct al succesvoller wordt in je werk.

De vakopleiding bestaat uit onderdelen die ook in een erkende MBO-opleiding zitten. Hierdoor weet je zeker dat het programma van hoge kwaliteit is.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MBO Vakopleiding Servicemonteur Werktuigkundige Installaties

Specialisatie in onderhoud van installaties voor warm water en klimaat - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.