Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

MBO Vakopleiding Servicetechnicus Werktuigbouw

Word specialist op het gebied van storingen en onderhoud van werktuigbouwkundige installaties - 1 jaar

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je technisch inzicht? Werk je nauwkeurig en vind je het leuk om ingewikkelde problemen op te lossen? Met deze vakopleiding ontwikkel je je tot een deskundige servicetechnicus die snel en deskundig storingen verhelpt aan ingewikkelde technische installaties. Tijdens het programma krijg je inzicht in mechatronica en technisch onderhoud. Je gaat praktijkgericht aan de slag met controleren en inspecteren van installaties. Zo kun je storingen lokaliseren, analyseren en verhelpen. De modules die je volgt, maken ook deel uit van de erkende opleiding MBO Technicus Service en Onderhoud Werktuigbouw niveau 4. Het voordeel is dat je je alleen richt op de kern en daarmee sneller klaar bent. Als je vervolgens nog je diploma op niveau 4 wilt behalen, heb je het belangrijkste stuk van de opleiding al achter de rug.

Doelgroep

Je wilt je ontwikkelen op het gebied van werktuigbouw. Je wilt complexe storingen aan motoren, installaties en machines vakkundig oplossen. Hiervoor wil je diepgaande vakkennis opdoen op MBO-niveau.

Doel en opzet

Tijdens het programma ga je diep in op technisch onderhoud, meten en controleren van technische installaties. Je verdiept je hierbij in mechatronica, dat in elke moderne installatie wordt toegepast. Je weet zo hoe installaties zouden moeten werken en kunt snel afwijkingen en storingen lokaliseren. Je verhelpt zo snel en servicegericht complexe storingen.

Het programma wordt verzorgd door docenten met veel ervaring in de werktuigbouw. Leren doe je in de praktijk en daarom voer je verschillende praktijkopdrachten uit. Zo kun je alles wat je leert meteen toepassen, waardoor je direct al succesvoller wordt in je werk.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MBO Vakopleiding Servicetechnicus Werktuigbouw

Word specialist op het gebied van storingen en onderhoud van werktuigbouwkundige installaties - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.