Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

MBO Vakopleiding Werkvoorbereider voor de Technische Installatie

Meteen succesvol in je werk op het gebied van werkvoorbereiding - 1 jaar

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het overleggen met opdrachtgevers, het uitwerken en lezen van een conceptontwerp. Dit zijn allemaal verantwoordelijkheden die je moet bezitten als werkvoorbereider. Vanuit deze rol ben je een spin in het web tussen opdrachtgevers, opdrachtnemers, collega's en andere stakeholders. Tijdens deze vakopleiding ontwikkel je technisch inzicht om de juiste materiaalkeuze toe te passen en een foutloze kostenberekening te maken. Zo bedenk je verschillende constructies en werk je deze uit in een tekening of schema. Na afloop kun je niet alleen goed leidinggeven en samenwerken, maar ook zelfstandig functioneren en sta je projectmatig sterk in je schoenen.

Doelgroep

Je wilt je breed ontwikkelen als werkvoorbereider. Je wilt diepgaande vakkennis en vaardigheden opdoen op MBO-niveau.

Doel en opzet

In dit programma wordt er veel aandacht besteed aan de belangrijkste competenties waarover je als werkvoorbereider hoort te beschikken. Zo ga je aan de slag met de basisvaardigheden die centraal staan in de installatietechniek en leer je met welke werkomstandigheden en risicofactoren je rekening moet houden.

Het programma wordt verzorgd door ervaren topdocenten. Zij koppelen de actuele theorie direct aan je eigen werksituatie door middel van praktische opdrachten. Daarnaast kun je gebruikmaken van actuele literatuur en onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: (Junior) Projectleider, (Junior) Projectleider

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MBO Vakopleiding Werkvoorbereider voor de Technische Installatie

Meteen succesvol in je werk op het gebied van werkvoorbereiding - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.