Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

MHBO Civiele Techniek en Praktijk

Praktijkgericht aan de slag met alle aspecten van weg- en waterbouw - 6 maanden

Opleidingsniveau

MHBO

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je op zoek naar een boeiende, praktijkgerichte opleiding in de civiele techniek? Dan is deze MHBO-opleiding een uitstekende investering. In korte tijd ontwikkel je breed inzicht in alle aspecten van weg- en waterbouw. Heb je al werkervaring in de weg- en waterbouw of zoek je een passende opstap? In beide gevallen is deze opleiding zeer interessant voor jou. Het programma is uniek in Nederland en geeft je de mogelijkheid om op praktijkgerichte wijze een diploma op het gebied van civiele techniek te behalen.

Doelgroep

Je zoekt een brede, maar overzichtelijke opleiding op het gebied van civiele techniek.

Doel en opzet

Je krijgt veel kennis op het gebied van civiele techniek aangereikt, die je direct toepast op je dagelijkse werkzaamheden. De bijeenkomsten zijn zeer afwisselend en tussendoor werk je aan praktijkopdrachten. De ervaren docent begeleidt je tijdens de bijeenkomsten. Je krijgt daarnaast ondersteuning via e-Connect. De docent kent je dagelijkse praktijk en legt het verband tussen de theorie en je werkpraktijk.

Vooropleiding

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. Je hoeft dan ook niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op MHBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Vervolgadvies

Deze opleiding biedt een uitstekende voorbereiding op onder andere:

  • HBO Civiele Techniek
  • HBO Bachelor Civiele Techniek

Voor HBO Bacheloropleidingen gelden aanvullende toelatingseisen.

Vrijstelling HBO

Deze MHBO-opleiding levert mogelijk vrijstelling op in een volledige HBO Bacheloropleiding. Je komt in aanmerking voor deze vrijstelling indien je toelaatbaar bent tot de HBO Bachelor en deze qua leerinhoud voldoende aansluit op deze MHBO-opleiding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MHBO Civiele Techniek en Praktijk

Praktijkgericht aan de slag met alle aspecten van weg- en waterbouw - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.