Menu

MHBO Technische Bedrijfskunde

Ontwikkel praktisch toepasbare kennis op technisch-bedrijfsmatig vlak - 9 maanden

Vakgebied

MHBO Techniek

Opleidingsniveau

MHBO

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze boeiende opleiding is speciaal ontwikkeld voor diegenen die werkzaam zijn in een technisch-bedrijfsmatige omgeving en zich breed willen ontwikkelen. Je verdiept je in deze opleiding in technisch procesmanagement. Ook ga je aan de slag met de kernvakken management en organisatie en marketing. Daarmee heb je een brede kijk op hoe je vanuit bedrijfskundige optiek in de techniek concreet processen verbetert.

Doelgroep

Je werkt in een technische omgeving en je wilt je ontwikkelen op het gebied van bedrijfskunde. Hiervoor ben je op zoek naar een breed, overzichtelijk programma dat aansluit op MBO-niveau. Daarnaast heb je mogelijk interesse om verder te studeren richting een volledige HBO Bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde.

Doel en opzet

Je gaat op zeer praktijkgerichte wijze aan de slag met alle bedrijfskundige aspecten waarmee je in een technische omgeving te maken krijgt. Je verdiept je onder andere in technische bedrijfsprocessen en leert deze effectief te managen. Ook ga je aan de slag met zaken als technische productontwikkeling en kwaliteitszorg. In de module Organisatie en management leer je onder andere de koers bepalen, deze uit te dragen en je tijd optimaal in te delen. Daarnaast komen in deze opleiding marketing en strategie uitgebreid aan de orde. Alle kennis die je krijgt aangereikt, pas je direct toe in je dagelijks werk. Dit doe je bijvoorbeeld met behulp van praktijkopdrachten.

Vooropleiding

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. Je hoeft dan ook niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op MHBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Vervolgadvies

Deze opleiding biedt een uitstekende voorbereiding op onder andere:

  • HBO Bachelor Technische Bedrijfskunde

Voor HBO Bacheloropleidingen gelden aanvullende toelatingseisen.

Vervolg

Deze MHBO-opleiding levert mogelijk vrijstelling op in een volledige HBO Bacheloropleiding. Je komt in aanmerking voor deze vrijstelling indien je toelaatbaar bent tot de HBO Bachelor en deze qua leerinhoud voldoende aansluit op deze MHBO-opleiding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MHBO Technische Bedrijfskunde

Ontwikkel praktisch toepasbare kennis op technisch-bedrijfsmatig vlak - 9 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.