Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

MHBO Werktuigbouwkunde

Praktijkgericht en zeer compleet programma - 1 jaar

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

MHBO

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze opleiding besteed je aandacht aan de werktuigbouwkundige aspecten van productie. Je ontwikkelt kennis en inzicht op MHBO-niveau, hiermee laat je zien dat je ook HBO-niveau aankunt. Je leert veel op het gebied van vormgevingstechnieken, oppervlaktetechnieken, verbindingstechnieken en materiaalkeuze. Ook verdiep je je in productielogistiek, het optimaal beheersen van verplaatsingen en opslag voor, tijdens en na de productie. Door de praktijkgerichte insteek van de lessen kun je het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Doelgroep

Je hebt een technische achtergrond en je wilt je verdiepen in de basistoepassingen van de werktuigbouwkunde. Je hebt of krijgt in je beroep te maken met werktuigbouwkunde. Ook kun je met deze opleiding je vroeger behaalde MTS-diploma updaten.

Doel en opzet

Je ontwikkelt kennis en vaardigheden in fundamentele werktuigbouwkundige principes en toepassingen. Je leert een nieuw te maken product indelen in een van de diverse productietypologieën van een prototype. Ook leer je afleiden welke fabricage- en assemblagemethoden nodig zijn om nieuwe technische onderdelen of producten tot stand te brengen. Je kunt na het volgen van dit programma concrete aanbevelingen doen voor het positioneren van diverse productieonderdelen ten opzichte van elkaar en voor de toe te passen materialen in een nieuw product of onderdeel. In de bijeenkomsten wordt de theorie steeds gekoppeld aan concrete en herkenbare praktijkopdrachten, waarmee je actief aan de slag gaat.

Vooropleiding

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. Je hoeft dan ook niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op MHBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Vervolgadvies

Deze opleiding biedt een uitstekende voorbereiding op onder andere:

  • HBO Bachelor Werktuigbouwkunde
  • HBO Leergang Werktuigbouwkunde

Voor HBO Bacheloropleidingen gelden aanvullende toelatingseisen.

Vervolg

Deze MHBO-opleiding levert mogelijk vrijstelling op in een volledige HBO Bacheloropleiding. Je komt in aanmerking voor deze vrijstelling indien je toelaatbaar bent tot de HBO Bachelor en deze qua leerinhoud voldoende aansluit op deze MHBO-opleiding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MHBO Werktuigbouwkunde

Praktijkgericht en zeer compleet programma - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.