NIMA C

Het ultieme vakdiploma voor de strategisch marketeer - 10 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u beschikken over de vaardigheden én het inzicht om complexe strategische marketingvraagstukken om te zetten in commercieel beleid? Wilt u weten welke ontwikkelingen in ons vakgebied echt relevant zijn? Dan is het volgen van de opleiding NIMA C de oplossing. Het diploma NIMA C is hét internationaal erkende bekwaamheidsbewijs voor de strategisch marketeer. Met deze opleiding verbreedt u uw carrièreperspectieven dan ook aanzienlijk.

NIMA

Het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) is de beroepsvereniging voor marketing, communicatie en sales. Met een NIMA-diploma toont u uw kennis, vaardigheden en werkervaring aan. NIMA-diploma’s worden sterk gewaardeerd door het bedrijfsleven en met een NIMA-diploma zet u dan ook een hele mooie stap in uw carrière.

Education Partner van NIMA

NCOI is door NIMA benoemd als Education Partner. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat onze opleiding NIMA C voldoet aan de eisen van NIMA. Door deze samenwerking kunnen wij u ideaal voorbereiden op de officiële NIMA-examens. Dit doen we met succes, want in de afgelopen jaren zijn er tienduizenden studenten opgeleid via NCOI. Dit komt door onze praktijkgerichte aanpak, waarbij de docenten de theorie vertalen naar praktische kennis en vaardigheden die u direct in uw eigen praktijk kunt toepassen. Met een NIMA-opleiding van NCOI maakt u dus duidelijk de juiste keuze.

Doelgroep

U bent nauw betrokken bij het bepalen van het commerciële beleid van een merk of businessunit. U bent bijvoorbeeld werkzaam als marketingmanager, brandmanager, marketingcommunicatiemanager, productmanager, salesmanager. Het is ook mogelijk dat u ruime ervaring heeft in een ander vakgebied en op managementniveau wilt kunnen meebeslissen over het commerciële beleid van een businessunit. Ook dan is dit de juiste opleiding voor u.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen of ervaringseisen. Er wordt uitgegaan van voorkennis op NIMA B of vergelijkbaar niveau.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding verbetert u uw strategische visie en inzicht in het gebied van marketing aanzienlijk. U ontwikkelt vaardigheden om complexe commerciële problemen vanuit een helikopterview grondig en doeltreffend te analyseren. U leert hoe u de uitkomsten hiervan vertaalt naar een slagvaardig commercieel en strategisch marketingbeleid. Daarbij ontwikkelt u vaardigheden om dit concreet te verwerken in een strategisch marketingplan, dat ook feitelijk implementeerbaar is. Onder leiding van zeer ervaren en deskundige praktijkdocenten wordt u uitstekend voorbereid op de examens.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

NIMA C01 Strategische Marketingplanning

(9 bijeenkomsten)

 • Marketing en strategische analyse
 • Business definitie
 • Strategische marketingplanning
 • Analyse externe omgeving en marktpositie
 • Key issues en kernprobleem
 • Strategische opties en optiekeuze
 • Uitwerking van de marktstrategie
 • Grote strategische denkers en hun relevantie in 2020

NIMA C02 New Business Models

(9 bijeenkomsten)

 • Online ontwikkelingen: disruptie?
 • Toonaangevende marketingstrategieën
 • Zijn de oude modellen nog relevant?
 • Wat ontbreekt in het traditionele planningsmodel?
 • Blue Ocean Strategy of Blue Ocean Sprookjes?
 • Canvas model, modieus verhaaltje of zinnig nieuw denkmodel?
 • De platformrevolutie
 • Actuele businesscases: tops en flops

NIMA C03 Afstudeeropdracht

(2 bijeenkomsten)

 • Opstellen strategisch marketingplan
 • Toepassen van kennis en inzicht in praktische aanpak
 • Plaatsen binnen het kader van eigen bedrijfssituatie
 • Doorvertalen en concreet uitwerken van marketingstrategie
 • Inleveren plan en mondelinge verdediging bij NIMA
 • Individuele begeleiding

Bijzonder hoog leerrendement

U kiest met deze opleiding voor de allerbeste voorbereiding op uw examen NIMA C. U kiest ook voor het hoogste slagingspercentage van Nederland. Dit wordt onder andere bereikt met onze unieke aanpak. Naast de lesbijeenkomsten neemt u actief deel aan 2 studieweekenden (inclusief overnachting), waarin u samen met andere marketingprofessionals het maximale uit uzelf haalt. Tijdens deze weekenden worden effectieve leersituaties gecreëerd die heel dicht bij de dagelijkse beroepspraktijk komen. Het resultaat? Het leerrendement is hoger en u bent gedurende de gehele opleiding optimaal gemotiveerd. Bovendien bouwt u tijdens deze weekenden netwerkrelaties op met medestudenten en topdocenten uit de praktijk. Deze opleiding NIMA C betekent dan ook een grote stap in uw carrière.

NIMA-examen en -diploma

U rondt de module Strategische Marketingplanning af met een digitaal examen. De module New Business Models rondt u af met een praktijkgerichte opdracht en een mondeling examen. Vervolgens sluit u de opleiding af met een afstudeeropdracht en mondelinge toelichting hierop.

De examens legt u af bij NIMA. Als u hiervoor een voldoende behaalt, ontvangt u het zeer gewaardeerde NIMA-diploma ‘NIMA C’. U heeft als voordeel dat u wordt ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Het register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma’s heeft behaald.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 10 maanden
 • Varianten: Avond, dag
 • Dag: 9 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur, waarvan 2 bijeenkomsten aansluitend een avondprogramma hebben
 • Avond: 10 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur en 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur, waarvan 2 bijeenkomsten aansluitend een avondprogramma hebben
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 75,-

Lesgeld: € 4.179,-

Studiemateriaal: € 100,- (per module)

Examen NIMA C1: € 329,-*

Examen NIMA C2: € 599,-*

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen van NIMA.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt deze opleiding ook in 3 of 10 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

NIMA C

Het ultieme vakdiploma voor de strategisch marketeer - 10 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.