Menu

Mail door

Opleiding Ploegleider BHV

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een BHV-ploegleider geeft op efficiënte wijze leiding aan een groep BHV’ers bij het bestrijden van een calamiteit en zorgt ervoor dat het BHV-team geoefend wordt en blijft. De ploegleider zorgt daarnaast voor het beheer en de controle van de BHV-middelen. De ploegleider draagt verantwoording voor de uitvoering van het BHV-beleid binnen de eigen organisatie en beschikt over een geldig BHV-certificaat. Tijdens deze cursus wordt de rol van BHV-ploegleider aangeleerd en geoefend aan de hand van verschillende basisscenario’s. Bij goed gevolg ontvangt de cursist het NIBHV-diploma Ploegleider BHV.

Doelgroep

Draagt u verantwoordelijkheid voor een BHV-ploeg, houdt u zich bezig met de uitvoering van het BHV-beleid binnen een bedrijf en organisatie en beschikt u over een geldig BHV-certificaat? Dan is de cursus Ploegleider BHV zeer geschikt.

Aanpak

In deze 2 lesdagen worden alle aspecten behandeld die onder de verantwoordelijkheid vallen van de ploegleider BHV. In een groep van maximaal 12 deelnemers traint u aan de hand van 5 mogelijke basisscenario’s.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Opleiding Ploegleider BHV

(4 bijeenkomsten)

 • Wet- en regelgeving bedrijfshulpverlening en de ploegleider
 • Voorbereiding en leidinggeven aan de BHV-ploeg
 • Werken met scenario’s aan de hand van table top oefeningen
 • Beoordelen van de veiligheid van het werkgebied
 • Oefenen met BHV-ploeg
 • Alarmerings- en communicatiemiddelen
 • Beheer van de BHV-middelen

  Certificaat

  Gedurende de cursus wordt u beoordeeld op de praktijkhandelingen die u verricht. De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen bestaande uit meerkeuzevragen. Bij goed gevolg ontvangt u het NIBHV-diploma Ploegleider.

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Opleidingsvarianten

  • Varianten: klassikaal
  • Dag: 2 dagen van 08.45 uur tot 16.15 uur
  Deze training wordt aangeboden door NCOI Techniek & Veiligheid, zie de actuele startmomenten.

  Opleiding Ploegleider BHV

  Vakgebied

  Veiligheid

  Opleidingsniveau

  Training

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Virtual classroom en e-learning NCOI

  Virtual classroom en e-learning

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.