Praktijkopleiding Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed

De laatste stap tot Register Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed - 5 dagen

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

U heeft zich verdiept in makelaardij en u heeft al het diploma Specialisatie Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed van SVMNIVO. Dan is het nu tijd voor de volgende en afsluitende stap: gecertificeerd Register-Makelaar BV (RMBV). Tijdens deze praktijkopleiding gaat u aan de slag waarderen, adviseren en presenteren, zodat u uitstekend bent voorbereid op het laatste examen van SVMNIVO. Na het halen hiervan kunt u zich certificeren als RMBV.

Doelgroep

Dit programma is de juiste keuze voor u als u register-makelaar bedrijfsmatig vastgoed wilt worden en u al in het bezit bent van het diploma Specialisatie Makelaar BV van SVMNIVO.

Vooropleiding

Om aan de toets Praktijkopleiding Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed van SVMNIVO te kunnen deelnemen moet u in het bezit zijn van het diploma Specialisatie Makelaar BV van SVMNIVO. Ook dit diploma kunt u met hulp van NCOI behalen.

Doel en opzet

Met dit programma bent u uitstekend voorbereid op de toets Praktijkopleiding Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed van SVMNIVO. U krijgt theorie, maar leert ook in de praktijk aan de slag te gaan. U gaat diep in op hypotheken, waardebepaling en verkoopprijsindicatie in bedrijfsmatig vastgoed. Ook ontwikkelt u zich op het gebied van conflicthantering, ethiek en personal branding. U wordt hierbij begeleid door deskundige docenten met veel ervaring. Na het programma bent u in staat om zelf taxaties uit te voeren, op te treden als makelaar in bedrijfsmatig vastgoed en kunt u duidelijk en goed advies geven aan klanten en opdrachtgevers.

Het studiemateriaal is actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-6 uur per bijeenkomst.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Kwalificerend portfolio (onderzoeksdelen):

 • Koop en verkoop
 • Huur, verhuur en beheer
 • Financiering
 • Fiscaliteiten
 • Waardebepaling
 • Ondernemingsbeleid
 • Regionale en nationale kennis Bedrijfsmatig Vastgoed

Kwalificerend portfolio (handelingsdelen):

 • Conflicthantering
 • Ethiek
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Duurzaamheid
 • Marketing en Social media
 • Klantreviews en klantdossiers
 • Verkoop- en aankoopdossiers
 • Personal branding

Brokers Opinion of Value

 • Opname bedrijfsmatige vastgoedobjecten
 • Verwachte opbrengstwaarde en vraagprijsadvies

Diploma

Na het programma doet u examen bij examenbureau SVMNIVO. U dient zich hiervoor zelf in te schrijven via www.svmnivo.nl. Heeft u deze toets succesvol afgelegd, dan behaalt u het diploma ‘Praktijkopleiding Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed’ van SVMNIVO. Hiermee kunt u gecertificeerd worden als Register-Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed (RMBV). Voor de examenkosten kunt u de website van SVMNIVO raadplegen.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 4 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 5 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 10 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

Dagopleiding: € 1.375,-

Avondopleiding: € 1.305,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-

Lesgeld: € 1.070,-

Studiemateriaal: € 65,-

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten dag: € 125,-

Arrangementskosten avond: € 55,-

Kosten extern examen: voor meer informatie www.svmnivo.nl.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Praktijkopleiding Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed

De laatste stap tot Register Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed - 5 dagen

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.