Vakopleiding
NVAO geaccrediteerd
8 maanden
07-06-2023
Het beroep rentmeester bestaat al eeuwen. Voorheen richtte de rentmeester zich vooral op het beheer van landerijen van grootgrondbezitters. Maar de rentmeester van vandaag is een vastgoedspecialist in het landelijk gebied. Wil jij rentmeester worden? Kies dan deze opleiding. De opleiding is zeer praktijkgericht. Je werkt aan een eigen projectcase en doet samen met je medestudenten een excursie. De opleiding voldoet aan de kennisvereisten van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR).
Je wilt je ontwikkelen tot rentmeester. Je hebt bijvoorbeeld de opleiding Grondverwerving en Schadevergoedingen gevolgd of je werkt als taxateur landelijk vastgoed. Ook als je werkzaam bent in de aankoop en het beheer van landelijk vastgoed, bijvoorbeeld bij de overheid, een natuurorganisatie, adviesbureau, vermogensbeheer of rentmeesterskantoor. Voor het uitvoeren van een projectcase heb je een relevante werkplek nodig.
In de opleiding staat praktijkgerichtheid centraal. De bijeenkomsten en opdrachten staan in het teken van interactiviteit en toepassing van het geleerde. Je maakt een praktijkcase in je eigen werkomgeving. Door deze praktijkcase en de bijbehorende mentoruren haal je een hoog rendement uit je leerproces. Je wordt begeleid door zeer deskundige docenten die allen op strategisch niveau werkzaam zijn binnen hun specialisme. Tijdens de afwisselende excursie ga je ervaring opdoen in het werkveld.
Het studiemateriaal is actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat je nodig hebt voor je studie vind je in onze online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.
Je hebt een opleiding op minimaal HBO-niveau. Daarnaast heb je één van de volgende diploma's: Grondverwerving en Schadevergoedingen, Basistheorie Vastgoed of Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed. Heb je een andere relevante opleiding gevolgd? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.
Je studiebelasting is ongeveer 5-6 uur per bijeenkomst.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
(14 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
Je rondt de module Praktijkleer Makelaar Landelijk Vastgoed af met een extern examen bij SVMNIVO. De theoretische modules sluit je af met een digitaal examen bij NCOI en voor de vaardighedenmodule maak je een portfolio-opdracht. Bij een voldoende resultaat voor de examens ontvang je het diploma ‘Rentmeestersopleiding’ van NCOI.
Het examen van de module Praktijkleer Makelaar Landelijk Vastgoed is te boeken bij het externe examenbureau SVMNIVO. Voorwaarden en kosten voor dit examen worden bepaald door SVMNIVO. Deze kosten zijn geen onderdeel van de examenkosten van de Rentmeestersopleiding en worden apart in rekening gebracht door SVMNIVO.
Het aspirant-lidmaatschap van de NVR kan uitsluitend worden verkregen als je voldoet aan strenge voorwaarden, waaronder opleidingseisen. Voor de volledige toelichting hierop verwijzen wij je naar de vereniging zelf.
Deze opleiding duurt ongeveer 8 maanden. De opleiding wordt in een dag- en avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 14 bijeenkomsten van 08.30 uur tot 15.30 uur. De avondvariant heeft 29 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. De lesdagen worden georganiseerd op het kantoor van de docenten die de module verzorgen. Zo maak je kennis met de meest toonaangevende kantoren door het land.
Naast de aangegeven kosten kan er in de loop van je studie sprake zijn van eventuele aanvullende kosten. Of je te maken krijgt met deze kosten is afhankelijk van je studiebehoefte. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra examenbegeleiding of het maken van een herexamen wanneer je niet in een keer slaagt. Het menu met extra mogelijkheden en de bijbehorende kosten vind je hier en in de online leeromgeving e-Connect, waar je na de inschrijfbevestiging toegang toe hebt.
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.