Menu

Rentmeestersopleiding

NVR-erkende opleiding tot rentmeester - 8 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het beroep rentmeester bestaat al eeuwen. Voorheen richtte de rentmeester zich vooral op het beheer van landerijen van grootgrondbezitters. Maar de rentmeester van vandaag is een vastgoedspecialist in het landelijk gebied. Wil jij rentmeester worden? Kies dan deze opleiding. De opleiding is zeer praktijkgericht. Je gaat langs bij rentmeesterskantoren en werkt aan een eigen projectcase. Bovendien is de opleiding gebaseerd op de kennisvereisten van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR).

Doelgroep

Je wilt je ontwikkelen tot rentmeester. Je hebt bijvoorbeeld de opleiding Grondverwerving en Schadevergoedingen gevolgd of je werkt als taxateur landelijk vastgoed. Ook als je werkzaam bent in de aankoop en het beheer van landelijk vastgoed, bijvoorbeeld bij de overheid, een natuurorganisatie, adviesbureau, vermogensbeheer of rentmeesterskantoor. Voor het uitvoeren van een projectcase heb je een relevante werkplek nodig.

Doel en opzet

In de opleiding staat praktijkgerichtheid centraal. De bijeenkomsten en opdrachten staan in het teken van interactiviteit en toepassing van het geleerde. Je maakt een praktijkcase in je eigen werkomgeving. Door de inbreng van een persoonlijke projectcase en de mentordag haal je een hoog rendement uit je leerproces. Je wordt hierbij uiteraard begeleid door zeer deskundige docenten die allen op strategisch niveau werkzaam zijn binnen hun specialisme.

Het studiemateriaal is actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat je nodig hebt voor je studie vind je in onze online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.

Vooropleiding

Je hebt een opleiding op minimaal HBO-niveau. Daarnaast heb je één van de volgende diploma's: Grondverwerving en Schadevergoedingen, Basistheorie Vastgoed of Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed. Heb je een andere relevante opleiding gevolgd? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-6 uur per bijeenkomst.

Rentmeestersopleiding

NVR-erkende opleiding tot rentmeester - 8 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.