Jeugdzorg

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Jeugdzorg komt in actie in situaties waarbij kinderen niet veilig kunnen opgroeien. Wil je de kennis en kunde ontwikkelen die je nodig hebt om als jeugdzorgprofessional aan de slag te gaan? Volg dan een opleiding Jeugdzorg bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Jeugdzorg komt in actie in situaties waarbij kinderen niet veilig kunnen opgroeien. Wil je de kennis en kunde ontwikkelen die je nodig hebt om als jeugdzorgprofessional aan de slag te gaan? Volg dan een opleiding Jeugdzorg bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Jeugdzorg komt in actie in situaties waarbij kinderen niet veilig kunnen opgroeien. Wil je de kennis en kunde ontwikkelen die je nodig hebt om als jeugdzorgprofessional aan de slag te gaan? Volg dan een opleiding Jeugdzorg bij NCOI....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 11 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

HBO Bacheloropleiding (1)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

HBO-programma (7)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Vakopleiding (3)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Jeugdzorg komt in actie in situaties waarbij kinderen niet veilig kunnen opgroeien. Wil je de kennis en kunde ontwikkelen die je nodig hebt om als jeugdzorgprofessional aan de slag te gaan? Volg dan een opleiding Jeugdzorg bij NCOI.

Wat leer je tijdens een opleiding jeugdzorg?

Tijdens een opleiding jeugdzorg leer je kinderen en jongeren begeleiden bij het opgroeien in complexe situaties. De begeleiding van kinderen of gezinnen kan op allerlei manieren: thuis of in een instelling, kort of lang, individueel of als gezin. Tijdens een opleiding jeugdzorg ontwikkel je de kennis en kunde die je nodig hebt om deze rol met succes te vervullen. Zo neem je kennis van pedagogische begrippen, de ontwikkelings- en levensfasepsychologie van kinderen en de manier waarop je kinderen en jongeren het beste begeleidt.
Ook ontwikkel je professionele communicatievaardigheden, doe je kennis op over het werken met diverse methodieken en interdisciplinair samenwerken. Na het afronden van je opleiding kun je onder andere aan de slag als jeugdwerker, GGZ-agoog, groepsmedewerker of medewerker in de verslavingszorg.

Populaire opleidingen

HBO Programma Jeugdzorg
Tijdens het HBO Programma Jeugdzorg ontwikkel je vaardigheden waarmee je sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen kunt signaleren en de invloed hiervan op het gedrag van jongeren kunt onderzoeken. Op die manier leer je effectief jongeren begeleiden en je begeleiding afstemmen op de leeftijd en ontwikkelingsfase van een kind. Deze opleiding is geschikt als je de ambitie hebt je verder te professionaliseren in de jeugdzorg of actief bent in de jeugdzorg en je kennis en vaardigheden wilt versterken.

MBO Programma Jeugdzorg
Wil je de kennis en vaardigheden ontwikkelen die je nodig hebt om ouders die moeite hebben met de opvoeding van hun kind te kunnen helpen? Kies dan voor het praktijkgerichte MBO programma Jeugdzorg en leer in korte tijd hoe je kinderen en jongeren met gedrags- en opvoedingsproblemen kunt begeleiden.

HBO Bachelor Pedagogiek Specialisatie Jeugd
Met de HBO Bachelor Pedagogiek Specialisatie Jeugd ontwikkel je je tot specialist op het gebied van jeugdzorg. Na de specialisatie heb je een brede, pedagogische kennis waarmee je ouders en kinderen effectief kunt begeleiden en ondersteunen bij het opvoedproces. Dankzij deze specialisatie kun je onder andere aan de slag als pedagogisch medewerker, groepsleider, gezinsbegeleider of beleidsmedewerker jeugdbeleid bij gemeenten.

HBO Bachelor Social Work profiel Jeugd
Wil je kinderen en jongeren begeleiden bij het opgroeien in complexe situaties? Dan is de HBO Bachelor Social Work profiel Jeugd geschikt voor jou. Je verwerft tijdens deze opleiding kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van sociaal-maatschappelijke en pedagogische dienstverlening met daarbij de focus op kinderen en jeugd. Na het afronden van deze opleiding kun je je tevens registreren in het SKJ-register.

SKJ-register voor jeugdzorg

Werk je op HBO-niveau of hoger en voer je werkzaamheden uit in het jeugddomein die volgens het Kwaliteitskader Jeugd om de inzet van een geregistreerde professional vragen? Dan ben je verplicht om je te registreren in het SKJ-register voor de jeugdzorg. Op de website van het Kwaliteitsregister Jeugd kun je hier meer over lezen.

Waarom volg je een opleiding tot Jeugdzorgprofessional bij NCOI?

Een opleiding naast je baan volgen? Bij NCOI weten we hoe het is om werkenden op te leiden. De jeugdzorg opleidingen van NCOI zijn speciaal ontwikkeld voor werkend Nederland. Alle leerstof is dan ook zo ontwikkeld dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

  • Een praktijkgerichte aanpak
  • Er zijn verschillende startmomenten per jaar. 
  • Kies voor e-learning of volg de klassikale lessen overdag, ‘s avonds of in het weekend. 
  • Studeer in je eigen tempo
 

Meer weten? Lees hier alles over onze unieke onderwijsmethode.

Blogs over Jeugdzorg

Ambieer je een carrière in de jeugdzorg, maar weet je niet welke opleidingen je hiervoor moet volgen? In onze blog leggen we uit welke opleiding je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan in de jeugdzorg.

Als je als professional op HBO- of WO-niveau werkzaam bent of wilt werken in de jeugdzorg, moet je geregistreerd staan in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Hier lees je welke opleidingen je kunt volgen voor een SKJ-registratie en hoe het registratieproces verloopt.

Veelgestelde vragen over Jeugdzorg

Wat is jeugdzorg?
Wat doet een jeugdwerker?
Welke opleiding heb je nodig voor jeugdzorg?
Is een opleiding jeugdzorg te combineren met werk?
Wat zijn de praktijkgerichte elementen van een opleiding jeugdzorg?