Jeugdzorg

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom kinderen niet veilig kunnen opgroeien. Op zo’n moment komt jeugdzorg in actie. Jeugdzorgorganisaties helpen kinderen en ouders bij problemen met de...
Lees meer
Er kunnen allerlei redenen zijn waarom kinderen niet veilig kunnen opgroeien. Op zo’n moment komt jeugdzorg in actie. Jeugdzorgorganisaties helpen kinderen en ouders bij problemen met de...
Lees meer
Er kunnen allerlei redenen zijn waarom kinderen niet veilig kunnen opgroeien. Op zo’n moment komt jeugdzorg in actie. Jeugdzorgorganisaties helpen kinderen en ouders bij problemen met de...
Lees meer

Jeugdzorg: 36 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO Bacheloropleiding (6) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle HBO Bacheloropleidingen met NVAO-logo zijn geaccrediteerd. De accreditatie van de overige opleidingen is aangevraagd of in voorbereiding.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (21) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Allerlaatste kans om voordelig een opleiding te volgen met subsidie

Wilt u zich verder ontwikkelen in de zorg, techniek of IT of overstappen vanuit een andere sector? Nu kunt u nog gebruik maken van de subsidieregeling van de overheid waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen. Er starten dit jaar nog een aantal opleidingen die onder de regeling vallen. Schrijf u daarom in voor een van de geselecteerde opleidingen om nog gebruik te maken van de subsidie en bespaar tot maar liefst € 10.000,-.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom kinderen niet veilig kunnen opgroeien. Op zo’n moment komt jeugdzorg in actie. Jeugdzorgorganisaties helpen kinderen en ouders bij problemen met de opvoeding. Dat kan op allerlei manieren: thuis of in een instelling, kort of lang, individueel of als gezin. In een opleiding jeugdzorg ontwikkelt u de kennis en kunde die u nodig heeft om uw uitdagende rol met succes te vervullen.
 

HBO-opleiding Jeugdzorg

Bent u op zoek naar een volwaardige, erkende opleiding tot jeugdzorgwerker op HBO-niveau? Dan is de HBO Bachelor Pedagogiek, afstudeerrichting Jeugdzorgwerker interessant voor u. In deze opleiding leert u hoe u kinderen, jongeren en ouders helpt, ondersteunt en begeleidt bij de opvoeding. Hierbij houdt u rekening met de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind. Maar u kunt ook kiezen voor de HBO Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), afstudeerrichting Jeugdzorgwerker. In deze opleiding verdiept u zich in onderwerpen als jeugd- en opvoedingsproblematiek, huiselijk geweld en ontwikkelingen in het jeugdzorgbeleid. Ook ontwikkelt u de vaardigheden die u nodig heeft om uw werk in zulke problematische situaties goed te kunnen doen. Of ontwikkel u vanuit een brede sociaal pedagogische basis tot jeugdzorgwerker met de opleiding HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), afstudeerrichting Jeugdzorgwerker.
 

HBO-programma’s Jeugdzorg

Daarnaast zijn er verschillende korte programma’s op HBO-niveau. Ideaal als u zich in korte tijd wilt verdiepen in een specifiek onderwerp. In de 1-jarige HBO-opleiding Jeugdzorg krijgt u bijvoorbeeld zicht op de processen van integrale benadering, samenwerkingen en doorverwijzingen en verdiept u zich in de vele methodieken die toegepast worden binnen de jeugdhulpverlening. Of kies bijvoorbeeld voor de opleiding HBO Kinderpsychologie, waarin u uw kennis over de menselijke ontwikkeling verbreedt, zodat u problemen vroegtijdig kunt opsporen, voorkomen of oplossen.
 

MBO-opleiding Jeugdzorg

Wilt u een opleiding Jeugdzorg op MBO-niveau volgen? Dan is de erkende opleiding MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, niveau 4 een goede keuze. In deze opleiding komen alle belangrijke onderwerpen op het gebied van begeleiding en ontwikkeling aan de orde en ontwikkelt u zich tot een volwaardige pedagogisch werker jeugdzorg. Bent u op zoek naar een korte opleiding MBO Jeugdzorg? Bekijk dan eens de 1-jarige opleiding MBO Professionele Jeugdhulpverlening, waarin u zich verdiept in ontwikkelingspsychologie en de toepassing hiervan in de praktijk. Bent u net gestart in de jeugdzorg of overweegt u in deze sector te gaan werken? De opleiding MBO Jeugdzorg biedt u in 6 maanden een uitstekende basis.
 

SKJ-register voor de jeugdzorg

Werkt u op HBO-niveau of hoger en voert u werkzaamheden uit in het jeugddomein die volgens het Kwaliteitskader Jeugd om de inzet van een geregistreerde professional vragen? Dan bent u verplicht zich te registeren in het SKJ-register voor de jeugdzorg. Op de site van het Kwaliteitsregister Jeugd kunt u hier meer over lezen.