Menu
NCOI Opleidingen - MBO Opleidingen
  • Home
  • MBO Veiligheidskunde en Arbeidsveiligheid

MBO Veiligheidskunde en Arbeidsveiligheid

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Veilig en gezond werken is binnen elke organisatie van belang. Wil jij je specialiseren op het gebied van arbeidsveiligheid...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Veilig en gezond werken is binnen elke organisatie van belang. Wil jij je specialiseren op het gebied van arbeidsveiligheid...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Veilig en gezond werken is binnen elke organisatie van belang. Wil jij je specialiseren op het gebied van arbeidsveiligheid...

Lees meer

Meest bekeken MBO Veiligheidskunde en Arbeidsveiligheid

Praktijkopleiding (2) In een praktijkopleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een deel van je (gewenste) beroep of vak met succes te kunnen uitoefenen.

NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Praktijkopleiding

Vakopleiding (2) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Veilig en gezond werken is binnen elke organisatie van belang. Wil jij je specialiseren op het gebied van arbeidsveiligheid en zo de veiligheid binnen jouw organisatie naar een hoger level tillen? Volg dan een MBO-opleiding veiligheidskunde en arbeidsveiligheid bij NCOI, de opleider van werkend Nederland. Hieronder lees je meer over onze opleidingen en welke mogelijkheden er zijn.

Een MBO-opleiding veiligheidskunde en arbeidsveiligheid volgen bij NCOI

Bij NCOI vind je een ruim aanbod MBO-opleidingen en programma’s op het gebied van veiligheidskunde en arbeidsveiligheid. Daarnaast zijn al onze opleidingen zo ontwikkeld dat jouw eigen werkpraktijk altijd centraal staat. De cases, opdrachten en oefeningen waarmee je tijdens de opleiding aan de slag gaat, kun je altijd toespitsen op je eigen praktijk. Zo leer je meteen hoe je de theorie in de praktijk toepast en zie je snel resultaat. Daarnaast krijg je les van docenten met jarenlange ervaring binnen het vakgebied. Zij weten precies wat er speelt in de branche en kunnen zich daardoor ook goed inleven in jouw werkpraktijk en waar je tijdens je werk tegenaan loopt.

Wat kun je met een MBO-opleiding veiligheidskunde en arbeidsveiligheid?

Afhankelijk van wat je ambities zijn en welke opleiding je kiest, kun je verschillende kanten op met een MBO-opleiding veiligheidskunde en arbeidsveiligheid. Zo kun je na afronding van je opleiding bijvoorbeeld aan de slag als auditor, QHSE-coördinator, KAM-coördinator of adviseur op het gebied van veiligheid.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voor onze MBO-opleidingen geldt dat je minimaal moet beschikken over een diploma op MBO-niveau 2, een diploma op VMBO-niveau (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar. Voor onze MBO-programma’s en MBO Vakopleidingen gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel is het van belang dat je minimaal over MBO-werk- en –denkniveau beschikt. Daarnaast is het voor een aantal opleidingen van belang dat je over technische kennis op minimaal LTS-niveau beschikt. Als dit het geval is, staat dit altijd duidelijk aangegeven op de opleidingspagina.

Veelgekozen opleiding: Middelbare Veiligheidskunde (MVK)

Ben je op zoek naar een veiligheidskundeopleiding op MBO-niveau waarmee je ook nog eens het gewaardeerde diploma VOL-VCA behaald? Dan is de opleiding Middelbare Veiligheidskunde (MVK)
een uitstekende keuze. In deze praktijkgerichte opleiding verdiep je je onder meer in de Arbowet, risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), crisismanagement en BHV. Of je nu werkt in de zorg, chemie, bouw, overheid of bij defensie, na deze opleiding lever je gegarandeerd een waardevolle bijdrage aan een veilige werkomgeving. 

Waarom een MBO-opleiding veiligheidskunde en arbeidsveiligheid volgen bij NCOI?

  • Praktijkgericht onderwijs voor werkenden
  • Les van ervaren docenten uit het vakgebied
  • Meer dan 30 opleidingslocaties door heel Nederland
  • Uitstekend te combineren met een drukke baan en een privéleven