Studeren met voordeel

Voordeliger studeren

Regelingen voor de werkgever

Voor werkgevers zijn er verschillende mogelijkheden om jouw werknemers te laten studeren met een zakelijk voordeel. Hieronder hebben we de verschillende mogelijkheden op een rij gezet.

Belastingvoordeel

Als werkgever kun je studiekosten belastingvrij vergoeden voor je medewerker. Dit kan alleen als geen andere partij de kosten vergoedt en de scholing gericht is op de persoonlijke en/of vakinhoudelijke ontwikkeling van de werknemer binnen het vakgebied waarin de organisatie opereert. Meer informatie vind je op belastingdienst.nl.

Subsidieregeling praktijkleren

Ga je een MBO-opleiding, Associate degree, Bachelor of Master in de techniek, gezondheidszorg of gedrag en maatschappij volgen op kosten van je werkgever? Dan komt je werkgever via de subsidieregeling praktijkleren in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten. Wil je meer weten over de regeling en de voorwaarden? Ga naar Subsidie praktijkleren en ontdek wat er voor jou mogelijk is.

SLIM-subsidieregeling

Werk je bij een bedrijf met maximaal 250 medewerkers of is je organisatie groter, maar actief in toerisme, horeca of landbouw? En wil je je met een MBO-opleiding verder ontwikkelen? In dat geval kan jouw werkgever gebruikmaken van een SLIM-subsidieregeling als je een derde leerwegtraject volgt. Je werkgever kan dan per studiejaar € 2.700,- subsidie per gerealiseerde praktijkleerplaats aanvragen Op onze pagina over de SLIM-subsidieregeling vind je hier meer informatie over.

Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU)

Met de tijdelijke maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU) beoogt de overheid dat zoveel mogelijk mensen hun pensioengerechtigde leeftijd gezond werkend bereiken door te investeren in duurzame inzetbaarheid. Met deze MDIEU-regeling ondersteunt de overheid sectoren die willen investeren in duurzame inzetbaarheid met subsidie. Kortdurende trainingen en/of workshops gericht op duurzame inzetbaarheid komen in aanmerking voor deze subsidie.

Stagefonds II

Bied je studenten van zorgopleidingen stageplaatsen aan? Dan kom je als stageaanbieder mogelijk in aanmerking voor de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II (Stagefonds zorg). Het doel van deze regeling is het stimuleren van het kwantitatieve aanbod van stageplaatsen in de zorg en het verbeteren van de kwaliteit van de stagebegeleiding. Het gaat om stageplaatsen voor onder meer de verpleegkundige, verzorgende, doktersassistent, apothekersassistent en tandartsassistent.

Deze regeling is voor MBO van toepassing voor de zogenoemde BBL-route, die NCOI kan verzorgen op basis van incompanygroepen. Voor HBO is deze subsidie  mogelijk op basis van duale en deeltijdopleidingen (HBO-V, HBO Bachelor Social Work en HBO Bachelor Pedagogiek)  die zowel incompany als via open inschrijvingen worden aangeboden. Je ontvangt (achteraf) een bijdrage van de overheid voor de kosten van de stagebegeleiding. De hoogte van de subsidie hangt af van het vastgestelde subsidieplafond, de opleiding en opleidingsvariant. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Subsidie zij-instroom onderwijs

Zij-instroom is een belangrijke schakel in de aanpak van de tekorten in het onderwijs. Een door de overheid bekostigde onderwijsinstelling voor PO, VO of MBO kan €25.000,- subsidie ontvangen per zij-instromer op het moment dat de onderwijsinstelling iemand wil aanstellen en in staat wil stellen om via de route zij-instroom in het beroep binnen 2 jaar zijn bevoegdheid te halen. Meer informatie vind je op werkendonderwijs.nl

Meer informatie

Wil je meer weten over de subsidies, of welke opleidingen hiervoor in aanmerking komen? Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de brochure, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wij zijn telefonisch bereikbaar (035 – 6 400 411) van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp (06 – 10 45 38 04) op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

035 – 6 400 411
info@ncoi.nl
06 – 10 45 38 04

*De hierboven opgenomen informatie is met de grootste zorg samengesteld op basis van actuele regelingen en is onder voorbehoud van wetswijzigingen. Het is ons streven om zo actueel en volledig mogelijke informatie te geven. Ondanks de betrachte zorgvuldigheid kan het voorkomen dat informatie is verouderd of onjuistheden bevat. Aan de genoemde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. NCOI Opleidingen behoudt zich het recht voor informatie te wijzigen. NCOI Opleidingen is niet aansprakelijk voor enige schade die het directe of indirecte gevolg is van of in verband staat met het gebruik van deze informatie.